07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
01.09.2023 04:30

Beni böyle sev seveceksen!

Soru şu: Aynı mağazadan alınmış aynı elbiseyi giyen, aynı parfümü süren, saçları aynı kuaförün elinden çıkan, birbirine çok benzeyen iki kadından neden berikini değil de ötekini severiz?

Memleketimizin resmi ve onaylanmış gurmesi Vedat Milor, yıllar önce bir yazısında şöyle bir cümle kurmuştu:

“Kız buluşmada latte, Americano söylüyorsa o iş başlamadan biter.”

Tarihe böyle geçen bu sözler daktilodan çıkıp evrene yayılalı aşağı yukarı beş yıl olmuş, bugün bile hatırladıkça hala tüylerim diken diken oluyor!

“Niye oluyor” derseniz, aslında dememeyi tercih ederdiniz; ancak artık demiş oldunuz, yanıtlamak zorundayım.

Bir kızla, bir pastanede sadece keşkül kaşıklamak ve gözlerine, gözümü kırpmadan bakmak amacıyla randevu koparmak için iki devi güreşte yenmek, bir ayının elindeki bal peteğini kapmak, matematikten 10 almak ve Müdür Burhan Bey’in dikkatini çekmeden saçını uzatmak gereken bir dönemde yaşadığım için bu kadar seçici olamıyorum, kimse kusura bakmasın.

“Bir kızla” diyerek kendisini anonimleştirdiğim için o derin yeşil gözlerin sahibesinin affına sığınıyorum; ben değilsem bile neredeyse bütün yatılı arkadaşlarım torun torba sahibi oldu, isim vermem yakışık almaz.
Tamam, şunu kabul edebilirim: Kız “latte” söylerken, CIA’in iç iletişim kodlarını kullanıyor ve bununla “bu karşımdaki sivilceli, sıska dört göz oğlanda tedavisi mümkün olmayan solculuk emareleri seziyorum” mesajını iletiyorsa, o başka tabii.