09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
13.10.2023 04:30

Ünlü otelden 10’uncu yıla özel yemekler

Shangri La Bosphorus, 10’uncu kuruluş yılını kutluyor. Shangri La zincirinin Michelin yıldızlı şefi Gordon Leung bu kutlama için İstanbul’a geldi ve Shang Palace’ta bir menü hazırladı

Michelin yıldızlı şef Gordon Leung, Shangri La Bosphorus’un 10. doğum günü için Kanton mutfağının en özel lezzetlerini birleştirmiş. Shang Palace, zaten bence şehrin en iyi Çin restoranlarının başında geliyor. Şefin de, kendi çekirdek ekibi ile birlikte burada olması büyük şans. Geleneksel Kanton mutfağının yemekleri, çok ince sentezlerle modern şekilde yorumlanmış. Şefin malzemeye verdiği önem, her tabakta ortaya çıkıyor. Yemek ve şarap eşleşmeli bir tadım menüsü hazırlanmış, üstelik dünyanın en lüks zincirlerinden biri olduğu düşünülürse, aldığınız hizmet ve lezzet kalitesine göre makul denilebilecek bir fiyatlandırma yapılmış. Şef, 30 yıldır mutfakta, özellikle deniz ürünleri ve el yapımı dim sum tabakaları ile dünya çapında meşhur. Tarifi sadece kendinde saklı XO sosu ile Kanton mutfağının gerçek bir uzmanı.
Yediklerimize gelince... Önden gelen çıtır deniz tarağı, adeta mükemmel. Sulu ve ağızda patlıyor sanki. Keza yeşil çay içinde pişmiş yumurta ve Imperial havyar da çok iyi. Ev yapımı chili soslu dana tendon, kıvamında acısı ve tatlı dengesi ile denenmesi gereken lezzetlerden. Morel mantarlı ve şeftalili tavuk çorbası çok iyi hazırlanmış, her kaşıkta yoğun bir köy tavuğu tadı hissediliyor.