18 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
13.09.2024 04:30

Yerel malzemelerle Uzak Doğu lezzetleri

Bodrum’dan sonra şimdi de Karaköy’de açılan TUZZ Restoran’ın şefi Nilay Lale, Uzak Doğu ve Hint mutfağında tecrübeli. Teknikleri bu tecrübeden gelse de kullandığı malzemeler yerel ve taze

Khai Hotel yaklaşık 3 sezon önce, Bodrum’un hâlâ bakir koylarından biri olan Yahşi’de kapılarını açmıştı. İçinde bulunan TUZZ restoran ise şef Nilay Lale’nin dokunuşları ile adından çokça söz ettiriyordu. Fakat çok planlama yapmama rağmen bir türlü gitme fırsatı bulamamıştım. Otel şimdi Karaköy’ün tarihi atmosferinde kapılarını açınca, TUZZ da mekanın terasında büyüleyici bir eski İstanbul manzarasında hizmet vermeye başlamış. Ben de hazır ayağımıza kadar gelmişken restoranı deneyimleme fırsatı buldum.
Özellikle kadın şeflere saygım büyük, burada da Nilay Lale, çoğunluğunu kadın şeflerden oluşturduğu bir kadro ile hizmet veriyor. Şef özellikle Uzak Doğu ve Hint mutfağına ilgili ve bu alanda tecrübeli. Kendisiyle sohbet ettiğimde mesleğini çok sevdiğini ve bıkmadan araştırma yapan, yeni lezzetler deneyen biri olduğunu hemen anladım. Burada da kendi tecrübelerinden ve araştırmalarından yola çıktığı bir menü hazırlamış. Kullandığı tekniklerde Uzak Doğu ve Hint esintileri olsa da ağırlıklı olarak yerel ve taze malzeme kullanmaya özen göstermiş.