29 Mart 2024, Cuma
29.01.2021 08:00

100 yeni model geliyor

Otomotiv pazarı yeni yıla hızlı başladı. Genelde durgun geçen ocak ayında yeni model hareketliliği yaşanıyor. 2021’de yeni versiyon, yeni motorlarla birlikte yaklaşık 100 yeni model yollara çıkacak. Bol yenilikli ve bol kampanyalı bir yıla hazırlanın

Otomotiv markaları yeni yıla hızlı başlangıç yaptı. Mevsimsel olarak durgun geçen Ocak’ta 10 yeni model piyasaya sunuldu. Hem de öyle sıradan araçlar değil… Türkiye’nin en çok satan modelinden, segmentinin en iddialılarına kadar. 2021’de yeni versiyon, yeni motorlarla birlikte yaklaşık 100 yeni model yollara çıkacak. Pandemi nedeniyle geçen yıl rötar yapan birçok model, Aralık sonundan itibaren tüketicilerle buluşmaya başladı. Yeni model hareketliliği yıl sonuna kadar sürecek. Özellikle volüm yapacak yerli modellerin yenilenmesi ve birçoğunun yüzde 50’lik vergi dilimine girecek olması, hem tüketiciler hem şirketler için büyük avantaj. Markaların lokomotif modelleri, piyasada pozitif rüzgarın esmesini sağlayacak. 2021, bol yeni modelli ve bol kampanyalı geçecek.

1- Yeni 208’le hedef kadınlar ve gençler

Peugeot’nun B hatchback segmentindeki iddialı modeli 208, satışa çıktı. 2020’de ‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ seçilen 208 hem tasarımıyla hem performansıyla öne çıkıyor. Otomobile ilk bakışta tek parça olarak tasarlanan ön tampon, ortasında ‘Aslan’ logosu, büyük radyatör ızgarası, üç parçalı aslan pençesine sahip full LED ön farlar öne çıkıyor. Yeni 208; Active, Prime, Allure, Allure Selection, GT Line/GT olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle sunuluyor. Araçta; 3 silindirli 1.2 lt hacimli PureTech 75 beygir S&S MT5, PureTech 100 beygir S&S EAT8, PureTech 130 beygir S&S EAT8 ile 130 beygir güç üreten 1.5 lt BlueHDi S&S EAT8 motor seçenekleri yer alıyor. Yeni 208 lansmana özel 169 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

2- Egea ailesinin en havalısı Cross

225 milyon dolarlık yatırımla yenilenen Fiat Egea ailesi, showroom’larda yerini aldı. Egea’da Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine Crossover Egea Cross eklendi. Ailenin tamamında, yeniden yorumlanan ön ızgara ve yeni yaklaşıma işaret eden Fiat logosu bulunuyor. HB’den 7 cm daha yüksek tasarlanan Egea Cross, kaslı tamponlar, yan marşpiyeler, tavan rayları ile öne çıkıyor. Anahtarsız giriş-çalıştırma, geri görüş kamerası, Carplay/Android Auto desteği,  7 inçlik multimedya sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi yenilikler var. Egea’nın motor gamına 100 beygirlik 1.0 litrelik Firefly T3 motor katıldı. Dizel motor seçenekleri de 1.3 lt 95 bg ve 1.6 lt 130 bg. Egea Sedan’ın fiyatı 130 bin 900 liradan, Egea Cross’un 154 bin 900 liradan başlıyor.

3- Kişiye özel yeni Juke

Nissan’ın B-SUV segmentindeki modeli Juke yenilenen yüzüyle satışa sunuldu. Sportif crossover’a ilk bakışta V-Motion ön ızgara, yeni Juke imzası olan Y şeklinde LED farlar, arka spoiler, gizlenmiş arka kapı kolu, bumerang arka farlar göze çarpıyor. Yeni Juke’un büyüyen boyutları sayesinde bagaj hacmi 422 lt’ye çıkmış, diz ve tavan-baş mesafesi artırılmış. İç mekanda sportif direksiyon simidi, elektrikli park freni, iç ambiyans aydınlatma, süet detaylar, Alcantara koltuklar, 8 inç dokunmatik ekran ile BOSE müzik sistemi yer alıyor. Yeni Juke, 115 beygir gücünde 3 silindirli 1.0 DIG-T benzinli motorla donatıldı.

4- Leon daha dinamik oldu

Seat’ın en çok satan modeli Leon’un dördüncü nesli yollara çıktı. Leon’un ön tasarımında yenilenen ızgara, uzayan kaput, ön aydınlatma grubu, bagaj boyunca uçtan uca uzanan Infinite LED arka farlar ve arka spoiler dikkat çekiyor. Yeni Leon bir önceki nesline göre 50 mm daha uzun aks mesafesine sahip olması sayesinde arka koltuklarda daha geniş bir diz mesafesi sunuyor. Yeni Leon Türkiye’de Style, Style Plus ve FR donanım seviyeleriyle satılacak. Otomobil ilk etapta 1.5 TSI 130 beygir motor ve FR donanım seçeneğiyle 231 bin 500 TL’den başlayan fiyatla satışa çıktı. 1.0 TSI Style ve 1.0 eTSI hafif-hibrit (mHEV) Style Plus seçenekleri Şubat’ta satışta olacak. 1.5 eTSI hafif-hibrit (mHEV) motorun ikinci çeyrekte gelmesi planlanıyor.

2021’de her müşteri kitlesine uygun yeni bir model var

Evoque’a 1.5 lt benzinli motor Range Rover Evoque, 1.5 lt benzinli motor seçeneği ile satışta. 3 silindirli benzinli motor, ürettiği 160 beygir güç ve 260 Nm torku ön tekerleklere 8 ileri otomatik şanzımanla aktarıyor. Araç, 100 km’de ortalama 8 lt yakıt harcıyor. Evoque’ta; Pivi Pro Bilgi-Eğlence Sistemi ile Apple CarPlay ile aynı anda iki telefonu eşleştirebilen Bluetooth teknolojisi standart. Fiyatı 807 bin 963 TL.  Oto konforunda yeni VW Caddy Volkswagen’in 3 milyondan fazla satan modeli Caddy, yeni yüzüyle yollarda. 5. nesil Caddy, sürüş destek sistemleri, teknolojik özellikleri ve konforuyla öne çıkıyor. Araç, elektrik destekli bagaj kapağı, park assist, panoramik cam tavan, LED farlar, dokunmatik ön konsol ve dijital ekran ile fark yaratıyor. 2.0 litrelik TDI motor 122 beygir güç ve 320 Nm tork sağlıyor. Fiyatı 224 bin 900 TL.   KONA’da hibrit motor seçeneği Hyundai yenilenen KONA’yı Türkiye’de satışa sundu. Yeni KONA’nın tasarımı, teknolojik donanımları ve performanslı motor seçenekleriyle sınıfında öne çıkması bekleniyor. KONA, önümüzdeki günlerde sportif N Line versiyonuna kavuşacak. Üç yeni motora sahip olan araçta hibrit seçenek de yer alıyor. 120 beygir güç üreten KONA 1.0 T-GDI’ın kampanyalı satış fiyatı 198 bin 100 TL.