26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
10.02.2023 04:30

Otomotivden yardım konvoyu

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi sonrası otomotiv şirketleri zarar gören bölgelere destek olmaya çalışıyor. Ford Otosan, Koç Topluluğu bünyesinde oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi ve AFAD ile koordineli şekilde çalıştığını duyurdu. Ford Otosan Arama Kurtarma Ekipleri (FOKE) kurtarma çalışmaları için Hatay’a gitti. Doktor ve hemşireler de sahra hastanesi kurarak tıbbi destek amacıyla Kahramanmaraş’ta çalışıyor. Tofaş 15 kişilik arama kurtarma ekibini hızlıca bölgeye sevk etti. Şirket bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere çalışanların desteği ile toplanan yardım malzemelerini Tofaş TIR’ları ile yolladı.

Hyundai Assan, kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaçları kapsayan 10 milyon TL değerinde desteği AFAD’a bağışladı. Chery Türkiye 100 bin dolar değerinde acil durum malzemelerini içeren yardım TIR’ını bölgeye gönderdi.

Mercedes-Benz, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenenler için 1 milyon euro bağışladı. Anadolu Isuzu, termal ve polar battaniye, atkı, bere, uyku tulumu, soba, gıda ile çadırın yer aldığı malzemeleri bölgeye ulaştırdı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış da depremzedelere yardım için hazırlıklarını yapıyor. Otomotiv şirketlerinin desteği bu zorlu dönemde artacaktır, yeni yardımlar birbirini izleyecektir.

Etkinlikler iptal

Deprem nedeniyle birçok marka da şubat sonuna kadar planlanan yerel ve uluslararası etkinlerini erteledi. Togg’un ön sipariş hakkı için yapacağı NFT açık artırması ileri bir tarihte düzenlenecek. Lexus Türkiye’nin yeni RX modelinin İzmir’deki, Toyota Türkiye’nin yenilenen Corolla Sedan’ın Malaga’daki test sürüşleri iptal edildi. Volkswagen’in İsveç’teki Golf R organizasyonu, Dacia Türkiye’nin ilk hibrit motorlu modellerinin lansmanı ertelendi. MG Türkiye’nin yeni elektrikli modellerini tanıtacağı Antalya’daki toplantı marta alındı.