29 Mart 2024, Cuma
31.03.2023 04:30

Tesla voltajı yükseltecek

Uzun süredir beklenen Tesla, Türkiye’de satış ve servis faaliyetlerine başlıyor. Markanın Berlin tesisinde üretilen ve ek Gümrük Vergisi’ne takılmayan Model Y ile giriş yapması bekleniyor. Tüketicilere otomobilden öte bir yaşam tarzı sunan Tesla, ezberleri bozacak

Türkiye’de elektrikli otomobil pazarında voltaj Togg ile yükselirken, dünyanın bir numarası Tesla rekabeti daha da kızıştıracak. Uzun süredir beklenen Tesla, nihayet Türkiye pazarına giriş yapıyor. Tesla, Twitter hesabından yaptığı ‘4/4 Türkiye’ mesajıyla 4 Nisan’da faaliyetlerine başlayacağının müjdesini verdi. Paylaşımdaki görselde Berlin fabrikasında üretilen Model Y’nin yer alması dikkati çekti.


Bu da Tesla’nın Türkiye pazarına ek vergiye takılmayacak Model Y ile giriş yapacağının sinyali oldu. ABD ile Şanghay’da üretilen Model 3’ün yüksek Gümrük Vergisi’ne tabi olması nedeniyle şirketin ilk model tercihini bu yönde olması bekleniyor. Tesla tüm dünyada olduğu gibi araçlarını internet üzerinden satacak. Şirket ilk etapta İstanbul’da müşteri deneyim merkezi açmayı planlıyor. Showroom’lardan biri Kanyon AVM’de yer alacak. Diğer deneyim merkezi Anadolu Yakası’nda hizmet verecek. Hiç kuşkusuz Tesla’nın Türkiye pazarına girmesi, taşları yerinden oynatacak. Markanın vizyonu, iş modeli, teknolojisi ve şarj altyapısı fark yaratacak.

Şarj yatırımları

Tesla Motorsporları Satış ve Hizmetler Limited Şirketi, geçen yıl şarj istasyonlarını kurmaya başlamıştı. Şirket ilk etapta İstanbul-Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu’da Highway Dinlenme Tesisi’nde 8 şarj üniteli Supercharger kurdu. Tesla; İstanbul, Kocaeli, İzmir, Aydın, Antalya, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Ankara ve Konya’da şarj istasyonlarıyla faaliyet göstermeyi hedefliyor.