13 Haziran 2025, Cuma
Abone Ol Giriş yap
31.03.2023 04:30

Tesla voltajı yükseltecek

Uzun süredir beklenen Tesla, Türkiye’de satış ve servis faaliyetlerine başlıyor. Markanın Berlin tesisinde üretilen ve ek Gümrük Vergisi’ne takılmayan Model Y ile giriş yapması bekleniyor. Tüketicilere otomobilden öte bir yaşam tarzı sunan Tesla, ezberleri bozacak
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Türkiye’de elektrikli otomobil pazarında voltaj Togg ile yükselirken, dünyanın bir numarası Tesla rekabeti daha da kızıştıracak. Uzun süredir beklenen Tesla, nihayet Türkiye pazarına giriş yapıyor. Tesla, Twitter hesabından yaptığı ‘4/4 Türkiye’ mesajıyla 4 Nisan’da faaliyetlerine başlayacağının müjdesini verdi. Paylaşımdaki görselde Berlin fabrikasında üretilen Model Y’nin yer alması dikkati çekti.


Bu da Tesla’nın Türkiye pazarına ek vergiye takılmayacak Model Y ile giriş yapacağının sinyali oldu. ABD ile Şanghay’da üretilen Model 3’ün yüksek Gümrük Vergisi’ne tabi olması nedeniyle şirketin ilk model tercihini bu yönde olması bekleniyor. Tesla tüm dünyada olduğu gibi araçlarını internet üzerinden satacak. Şirket ilk etapta İstanbul’da müşteri deneyim merkezi açmayı planlıyor. Showroom’lardan biri Kanyon AVM’de yer alacak. Diğer deneyim merkezi Anadolu Yakası’nda hizmet verecek. Hiç kuşkusuz Tesla’nın Türkiye pazarına girmesi, taşları yerinden oynatacak. Markanın vizyonu, iş modeli, teknolojisi ve şarj altyapısı fark yaratacak.

Şarj yatırımları

Tesla Motorsporları Satış ve Hizmetler Limited Şirketi, geçen yıl şarj istasyonlarını kurmaya başlamıştı. Şirket ilk etapta İstanbul-Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu’da Highway Dinlenme Tesisi’nde 8 şarj üniteli Supercharger kurdu. Tesla; İstanbul, Kocaeli, İzmir, Aydın, Antalya, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Ankara ve Konya’da şarj istasyonlarıyla faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Mete Tansu
Mete Tansu