Jeopolitik tarafta yükselen tansiyonun etkisini özellikle petrol fiyatlarında ve kıymetli madenlerde takip ediyoruz. Brent petrol son bir ayın dibinden yüzde 10, altın ise yüzde 5’i aşkın yükseldi. İran’ın petrol üretim tesislerine saldırı ve çevre ülkelerin bu sürece dahil olması riski enerji emtialarını yükseltirken, birkaç aylık petrol stoğu ile faaliyet gösteren rafineriler stok karı yazacakları beklentisiyle endekslerin üzerinde performans gösteriyor. Altın geleneksel olarak savaş korkularının arttığı dönemlerde servet korumak için sığınılacak limandır. Tabii bu jeopolitik korkuların küresel merkez bankalarının genişlemeci politikalarıyla eşzamanlı meydana gelmesi genel olarak tüm emtialar için yıldızların sıralanmasına sebep oldu.
04.10.2024 04:30
Duymaktan sıkıldıysanız fiyatların içindedir
Yakın coğrafyamızda sıcak günler yaşanıyor. Bunun etkisini altın ve petrol fiyatlarından takip edebiliyoruz. Önümüzdeki günlerde tansiyon biraz daha artabilir, ama unutmayın bunun büyük bölümü çoktan fiyatlanmıştır. İçeride ise imalat PMI verisinin 44’e inmesi endişe verici
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Elektrikli araç teması bitmez
20 Haziran 2025
İhracatçılara iyi haberler
13 Haziran 2025
Deve bir akçeye
06 Haziran 2025
Faiz varken borsa ve dövize gerek yok
30 Mayıs 2025
Borsa faiz ayrışması belirginleşiyor
Tüm Yazıları
23 Mayıs 2025