27 Haziran 2025, Cuma
Abone Ol Giriş yap
19.04.2024 04:30

Küresel hisselerden korkma zamanı!

FED Başkanı’nın 180 derece çark etmesi ABD 10 yıllık tahvil getirilerini %4.7’ye fırlattı. Küresel borsalar gibi start-up’lar da likidite bulmakta zorlanacak. Bizde endekse benzer hisse ağırlıklı portföylerin getirisi; mevduat, para piyasası fonları ve dövizin altında kalabilir
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Küresel hisse senetleri için kaygım artıyor. Yüksek faiz borsanın en büyük düşmanıdır ama bunu sadece “borsaya alternatif aracın getirisinin yükselmesi borsadan para çıkışına yol açar” yaklaşımıyla söylemiyorum. Şirket değerlemesi önümüzdeki yıllarda yaratılacak nakit akımlarının ağırlıklı ortalama sermaye maliyetine bölünmesiyle yapılır. Sermaye maliyetinin en önemli bileşeni de risksiz faiz oranı, yani uzun vadeli tahvilin getirisidir. Yıl başında %3.9 olan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %4.7’ye yaklaşmasını henüz tam olarak piyasada fiyatlaması yapılamamış büyük bir risk olarak görüyorum. 

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Mete Yüksel
Mete Yüksel