24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
13.01.2023 04:37

Simidin yanına bir de çay söyledim millet nasıl para yenirmiş görsün!

Geçen hafta sosyal medyada infiale sebep olan ‘60 liralık kaşarlı simit’e büyük haksızlık etmişiz. Onun daha da yanına yaklaşılmaz olanı var, adına niyeyse ‘kaşarlı tost’ diyorlar. İçinde kaşarla beraber bir iki dilim de domates var, o kadar. Fiyatı 90 lira!

Instagram’da bir kaşarlı simit fotoğrafı, bildiğimiz simit, içindeki eski kaşar mı, taze kaşar mı pek anlaşılmıyor. Hani sabah işe giderken, bir çay yanında hızlıca kahvaltı niyetine yediğimiz... Neredeyse gariban işi kahvaltı anlayacağınız. Fiyatı? 60 TL!.. Herhalde herkes birkaç kez daha bakmıştır fiyatına. Gerçek mi diye... Sonra da adeta bir kızgınlık nöbetiyle başlamıştır döşenmeye sosyal medyaya! Haklılar mı? E sonuna kadar!.. Zira bu fiyat ne TÜİK ne de ENAG enflasyonuyla açıklanacak bir fiyat değil.
Misal Instagram’dan... “Simidin yanına bir de çay söyledim. Millet nasıl para yenirmiş görsün. Hey yavrum hey!”, “Hülya Avşar’ın simitleri bunlar...”, “Yok, tane fiyatı değildir, olamaz”... Şimdi de Ekşi Sözlük’ten, “Biz ayda bir koyun kesiyoruz, daha ekonomik oluyor!”, “Fiyatından bağımsız peynirinin gerçekten kaşar olduğuna dair kanıt var mı?”, “Simidin arasına yarım kilo kaşar mı koydunuz? Ne yaptınız?..” Bu sonuncunun devamında küfür de geliyor!