Beyin göçü bu ülkenin en büyük dertlerinden biri, ama ondan daha can alıcı bir sorunumuz daha var, genç doktorlar bu ülkeye küskün, bu ülkeye kırgın, fırsatını bulan yurt dışına gidiyor. Öyle böyle değil, geçen yıl devletin en üst makamından “Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmayacak” sözüne muhatap kaldıklarından bu yana, göç hızlanarak artıyor. Türk Tabipler Birliği’nin açıkladığı rakamlara göre, her gün 7 doktorumuzu kaybediyoruz. Ve belki gelecek yıl bu sayı 10’u bulacak. Her giden doktor, binlerce hastanın tanı ve tedavisinin yapılamayacağı ya da üstünkörü yapılacağı anlamına geliyor. Yani canımız, sağlığımız tehlikede.
05.05.2023 04:30
“Yuvaya çağırılıyoruz ama yuva mı bıraktılar!”
Çok güç koşullarda hastalara bakmak için canla başla çalıştılar, ayda 10 kez 36 saat nöbet tuttular, günde 100 hasta baktılar, şiddete, hakarete uğradılar. Dertlerini anlatmak istediler, aldıkları cevap “Giderlerse gitsinler” oldu. Onlar da gittiler. Peki şimdi “Yuvaya dönün” çağrısı yapılıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
“Evleri değil eşitsizliği süpüreceğiz!”
28 Kasım 2025
Sındırgılılar 'sallanmaktan' yorgun düşmüş
21 Kasım 2025
Okul alışverişi demek bir asgari ücret demek
Tüm Yazıları
29 Ağustos 2025