14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
06.10.2023 04:30

Dünya sinemasına yolculuk Filmekimi ile başlıyor

Can dostlarımızın yer aldığı tanıtım filmi ve broşür hazır, Filmekimi başlıyor! 13-22 Ekim’de İstanbul’u, 20-22 Ekim’de ise İzmir’i harika filmler bekliyor. İstanbul’un biletleri 7 Ekim’de satışta

Birbirinden güzel filmlerle dolu Filmekimi, 13-22 Ekim günlerinde İstanbul, 20-22 Ekim günlerindeyse İzmirli sinema sevdalılarını salonlarda buluşturacak. Cannes Film Festivali ağırlıklı programda geçen ay düzenlenen Venedik Film Festivali’nin öne çıkan filmleri de yer alıyor. İki festivalin de En İyi Film'i programda. Altın Palmiyeli Bir Düşüşün Anatomisi, Altın Aslan’ın sahibi Poor Things şimdiden herkesin en merak ettikleri arasında.

Fransa’nın bu yılki Oscar adayı, Cannes En İyi Yönetmen ödüllü Şeflerin Aşkı, Miyazaki hayranlarının yıllardır yolunu gözlediği Çocuk ve Balıkçıl, Venedik’te Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu ödülü getiren Sofia Coppola filmi Priscilla gibi adından bolca söz ettiren filmleri zaten sinemayla ilgisi olan herkes biliyor ve biletleri hemen tüketecekler. Biz isminden daha az söz edilmiş, gözünüzden kaçması muhtemel filmlerden oluşan bir liste yapalım dedik.