29 Mart 2024, Cuma
19.05.2023 04:30

Festivallerden doğruca platformlara

TV+, DSmartGo ve TiViBuGo platformlarından izlenebilen Sinema TV kanalında, bu ay hiçbiri vizyona girmemiş, birbirinden iyi filmler var

A radiant girl (Une Jeune Fille Qui Va Bien)

Fransız Sineması’nın en ünlü oyuncularından Sandrine Kiberlain’in senaryosunu da yazdığı film, oyuncunun ilk yönetmenlik macerası. 1942 yılında Alman işgali altında yaşayan Paris’te geçiyor film. Irene, 19 yaşının getirdiği tüm güzellikleri yaşamaya çalışan ve oyuncu olma hayalleri kuran bir genç kız. Lakin Irene, Yahudi bir aileden gelmektedir ve başına gelebileceklerin farkında değildir. Şu günlerde vizyonda olan François Ozon filmi Suç Bende filminin de başrolünü oynayan, Fransız Sineması’nın yükselen yıldızı Rebecca Marder başrolde parıldıyor. Pandemide gerçekleşen Cannes Film Festivali’nde ilk kez gösterilmişti.

My brothers and I (Mes Freres et Moi)

Cannes Film Festivali tarihinin en olaylı filmlerinden biri oldu Kardeşlerim ve Ben. Filmin yönetmeni Yohan Manca ve başrol oyuncusu Judith Chemla, tek çocukları olan bir çift. Filmin çekimlerinden sonra, kendisine şiddet uyguladığı için Chemla, yönetmen Manca’dan şikayetçi olmuş ve tam Cannes zamanı Manca’ya ertelenmiş sekiz ay hapis cezası verilmiş. Film ise, mahallesindeki müzik öğretmeni (Judith Chemla) sayesinde müziğe olan yeteneği keşfedilen, 14 yaşında bir işçi çocuğunun hikayesi. Fransa’nın güneyinde geçen hoş bir büyüme hikayesi.