05 Aralık 2025, Cuma
07.04.2023 04:30

Ajda’ya niyet Nükhet Duru’ya kısmet

Al Gönlümü Diyar Diyar Sürükle, bir Ali Kocatepe bestesi. Sözleri Sami Serin’e ait. Şarkı, Pekkan’a bir doğum günü hediyesi aslında ama onun sesiyle hiç buluşamamış. Neden mi?
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Memleket müzik tarihindeki enteresan plaklardan biri, Nükhet Duru’ya ait bir maksi 45’lik. Az kalsın onun olamıyormuş, içindeki iki şarkıdan biri en büyük rakiplerinden birine yazılmış ama kaderin tatlı bir cilvesiyle şarkı (amiyane tabiriyle) sekerek onu bulmuş. Buraya bir “iyi ki” koymama izin verin, zira Duru’nun en güzel şarkılarından biri bu: Al Gönlümü Diyar Diyar Sürükle.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.