Memleket müzik tarihindeki enteresan plaklardan biri, Nükhet Duru’ya ait bir maksi 45’lik. Az kalsın onun olamıyormuş, içindeki iki şarkıdan biri en büyük rakiplerinden birine yazılmış ama kaderin tatlı bir cilvesiyle şarkı (amiyane tabiriyle) sekerek onu bulmuş. Buraya bir “iyi ki” koymama izin verin, zira Duru’nun en güzel şarkılarından biri bu: Al Gönlümü Diyar Diyar Sürükle.
07.04.2023 04:30
Ajda’ya niyet Nükhet Duru’ya kısmet
Al Gönlümü Diyar Diyar Sürükle, bir Ali Kocatepe bestesi. Sözleri Sami Serin’e ait. Şarkı, Pekkan’a bir doğum günü hediyesi aslında ama onun sesiyle hiç buluşamamış. Neden mi?
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Şarkıların gözüne gözüne bakıp okuyordu
14 Kasım 2025
Murathan Mungan’ın sözleri neler söylüyor?
06 Ekim 2023
Eylül ayı hüzün demek
22 Eylül 2023
Eylül’de Gel şarkısı Alpay’ın kaderi olmuş
08 Eylül 2023
Barış için Günaydın Çocuklar
Tüm Yazıları
01 Eylül 2023