Serüveni başlatan isim, Mehmet Teoman. Arkasında, çok sevdiği bestecilerden Vedat Sakman’la çalışma isteği var. Teoman, 80’li yılların ortalarında, Sakman’ın Bodrum’da çalıştığı dönemde aklında şekillenen bir konsept albüm projesini ona anlatıyor, hikâye başlıyor. İlk görüşmelerde Nükhet Duru, Sezen Aksu, Ajda Pekkan gibi isimler geçse de Teoman, bu albümü (kendi deyişiyle) “adı sanı olmayan” birine yaptırma konusunda ısrarlı.
O esnada, Mehmet Teoman’ın yakın arkadaşı Uzay Heparı, ortaya bir isim atıyor: Zuhal Olcay. Önce tiyatro sahnesinde, sonra sinemada yıldızlaşan, TRT’de yaptığı programlar ve kimi dizilerle adını duyuran Zuhal Olcay, o yıllarda Evita’yı sergilemek üzere hazırlanıyor.En azından izlemeleri için Mehmet Teoman’ı ve Vedat Sakman’ı Harbiye’ye, provaların yapıldığı salona davet ediyor.
Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL
Aboneyseniz
üye
girişi
yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim