05 Aralık 2025, Cuma
03.05.2024 04:30

Dikmen Gürün: Berksoy yaşadığı dönemin ötesinde bir sanatçıydı

Akademisyen, eleştirmen Dikmen Gürün, yıllara yayılan bir çalışmayla Semiha Berksoy’un doğumundan ölümüne ve bugüne hayatını anlatıyor. Berksoy’un eserleri bugünlerde Venedik Bienali’nde, 60. Uluslararası Sanat Sergisi Foreigners Everywhere’de yer alıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Bu yılın en güzel haberlerinden biri Venedik Bienali’nden geldi. Opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy’un eserleri Venedik Bienali bünyesinde Adriano Pedrosa’nın küratörlüğünü üstlendiği 60. Uluslararası Sanat Sergisi Foreigners Everywhere’de (Yabancılar Her Yerde) yer alıyor. Berksoy’un eserleri Venedik Bienali dahilinde esasen ikinci kez sergileniyor, eserleri daha önce de 2005’teki 51. edisyona dahil edilmişti.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.