29 Mart 2024, Cuma
30.12.2022 04:30

“Kahve Avrupa’yı derleyip topladı”

Cem Selcen’in Avrupa café’lerinde kahvenin izini sürdüğü kitap serisi, Kahvenin Peşinde Avrupa Café’lerinde-Viyana ile başladı

Mühendislikten yazarlığa, matbaacılıktan gece kulübü işletmeciliğine kadar türlü işlerde çalışan Cem Selcen’i okurlar roman ve öykü kitaplarıyla tanıyor. Selcen bu kez yeni bir tarzı deniyor, not defteri ve kalemiyle Avrupa café’lerinde dolaşıyor, okurları kahvenin rehberliğinde lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor. Selcen’in hazırladığı Kahvenin Peşinde Avrupa Café’lerinde dizisinin ilk durağı ise Viyana. Serinin diğer kitapları da çok yakında Paris, Berlin ve Roma şehirlerinde okuru keşiflere çıkarmaya devam edecek.

Kahvenin Peşinde Avrupa Café’lerinde serisi nasıl doğdu?

Fikir Viyana’ya bir yazar olarak iki aylığına davet edilmemle başladı. Onlara, “Viyana café’leriyle ünlü bir şehir, kahveyi İkinci Viyana Kuşatması’nda biz kapınıza bıraktık. Kral bile deve kakası sanmıştı çuvallardakileri. Üstüne ben de 25 yıldır İstanbul İstiklal Caddesi’nde bir café sahibiyim. En iyisi café café gezeyim ve bizim bıraktığımız kahvelerle hangi dünyalar oluşmuş bakayım,” dedim. Böylece Viyana’nın o meşhur café’lerine gidip o an yaşananlardan yola çıkan denemeler yazmaya başladım.