Cevdet Erek’in çepeçerçeve sergisinde yer alan işleri herhangi bir öneri vermiyor yahut bir manifesto değil. Daha çok dinlemek ve düşünmekle ilgili, oldukça rafine bir alan yaratıyor. Galerinin duvarları ile çevrelenmiş bir alan bu. İşitme, görme ve dokunma duyuları eşliğinde, adıyla müsemma sınırlamalarla hatırlamaları da içine alan bir sergi bu. Sanatçının mimar, eğitimci, müzisyen, ses mühendisi ve tasarımcısı olarak çok geniş bir alandaki sanat üretiminde ritim olmazsa olmaz bir öge.
10.11.2023 04:30
Değişken ritmin içinde
Cevdet Erek’in Türkiye’deki ilk kişisel galeri sergisi çepeçerçeve, Galeri Nev İstanbul’da açıldı. Erek; Berlin, neugerriemschneider’de devam eden in circulation adlı sergisindeki eser grubunu, galeride gerçekleşen yeni denemeleriyle buluşturuyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Misafir Tribünü’nde sanat var!
10 Ekim 2025
Kadın emeğinin temsili: Ellerinde Toprak
26 Eylül 2025
Dirimart London, Ayşe Erkmen’le açılıyor
05 Eylül 2025
15 sanatçı krize yaklaşımlarını yansıtıyor
29 Ağustos 2025
Ayvalık’ta ‘Büyük Öteki’ye başkaldırı!
Tüm Yazıları
01 Ağustos 2025