13 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
16.12.2022 04:30

Yansıma ve yankı arasında

Meşher’de eylül ayında açılan Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin? sergisi 44 sanatçının 120’ye yakın eseriyle mitoloji ve sanatın temasına odaklanıyor

Mitoloji ve şiire temas ederek bir sergi oluşturmak çağdaş sanat üretiminde sıklıkla rastlanan bir araya gelme/getirme metodu. Aslına bakarsanız sanat tarihinin birbirine eklemlenen sürekliliğinde mitoloji çoğu zaman sanatçının ana konularından biridir.
Meşher’de eylül ayında açılan Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin? sergisi 44 sanatçının 120’ye yakın eseriyle bu teması serginin kalbine yerleştirmekte. Serginin küratörü Selen Ansen, Antik Yunan mitolojisinden Ekho ve Narkissos’un aşkını anlatan hikâyesinde ses ve görüntü arasında olan bitenlerle kurgulamış sergiyi. Serginin başlığını ise Emily Dickinson’ın “Ben Hiç Kimseyim! Sen Kimsin?” şiirinden almış. Sergi bakmanın içinden geçerek görmeye/görememeye doğru yol alıyor. Sergide, ödünç alınan eserlerin yanı sıra, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle bu sergi bağlamında çeşitli mecralarda üretilen yapıtlar da yer alıyor.