05 Aralık 2025, Cuma
12.04.2024 04:30

Ölümsüzlüğün peşindeki notalar

Gılgamış Operası, Şebnem İşigüzel’in librettosu ve Onur Türkmen’in bestesiyle prömiyerini 29 Nisan’da 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde yapıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Ben diyeyim 4 bin 500 yıl önce siz deyin 5 bin yıl önce yazıldığı söylenen, sümerlerin Gılgamış Destanı bugün hâlâ insanoğlunun ilk yazınsal ürünü olarak kabul ediliyor. Konusu çok manidar: Nasıl ölümsüz oluruz?

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.