Türkiye’de her yüz kişiden 94’ü Allah’a inanıyor. Ama aynı yüz kişiden yalnızca 21’i Diyanet’e güveniyor. Lisansüstü mezunlar arasında fala inananların oranı ilkokul mezunlarından yüksek. Gençler Ramazan orucunu yaşlılardan daha sık tutuyor, ama “dindar” denilmesini istemiyor.
10.04.2026 04:30
Allah’a inananlar %94, Diyanet’e güvenenler %21
İnanç yüksek ama pratikler ve kimlik dağınık: Gençlerin %31’i “Ne dindarım ne değilim” diyor; inanan ama etiketlenmek istemeyen bir kuşak büyüyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Selçuk Şirin'den kitap önerileri: On roman, bir yaz
15 Mayıs 2026
Türkiye’de gençlik şiddetinin anatomisi
08 Mayıs 2026
Orban her kapıyı kilitledi, birini unuttu
17 Nisan 2026
Türkiye’de genç olmak: 8 yılda ne kaybettik?
03 Nisan 2026
Herkes yoksulluk sanıyor ama gerçek başka
Tüm Yazıları
27 Mart 2026