27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
23.12.2022 04:30

Selim Karakaya'dan podcast önerileri (23-29 Aralık 2022)

2022 Türkiye’de podcast yayıncılığı açısından oldukça verimliydi. İşte bu yıl yayına başlayıp dikkat çekenlerden bazıları

Satori

Bu Şebnem Dönmez yayını, adını Zen Budizmi’ndeki “anlık derin farkındalık” kavramından alıyor. Aslında ilk bakışta Şebnem’in kişisel yolculuğunu dinliyor gibiyiz ama satır aralarında önemli bir birikimi görmek mümkün. Konuklu bölümlerdeki yaşam öyküleri karışık kafalara ilham verebilir.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Kendini Tanıma Atölyesi

Önce 7 günlük bir egzersiz setiyle başlayan bu yayının devamında, kişisel farkındalık sorularının cevaplarını arama durumu var. Aşk acısı, intikam duygusu, öfke sorunu, yetersizlik, hayır diyebilmek gibi hayatımızın tam ortasındaki birçok konuyla ilgili farklı bir bakış açısına kulak vermek için dinlenebilir.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Kurcala

Sosyal medyada ilgi çekici ve eğlenceli içeriklerle karşımıza çıkan Kurcala ekibi, sıkça duyduğumuz klişe sözlerin peşine takılıp, gündemin içinden cevaplar arıyor. Bir Ankara ekibi olarak klişeyi pas geçmemişler ve “denizsiz şehirde yaşamak” ile ilgili bir bölüm de hazırlamışlar elbette.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Evet Dünyayı Kurtarıyoruz

Kendin olmak, akımda kalmak, korkuları yenmek, güven problemi ve dahası. Sosyal medyanın popüler isimlerinden Melina, kendi tarifiyle dünyada insanların aklına gelmiş ve gelecek tüm konuları konuşmak için mikrofonda.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Televizyon Çocukları

Televizyon dizilerinden endüstrinin görkemli ödül törenlerine kadar televizyon dünyası hakkında konuşulacak her şey için Defne Akman ve Deniz Tokgöz mikrofonda. Dizi gündemini ve özel analizleri dinleyebildiğimiz bu yayında kapsamlı bir yıl sonu değerlendirme bölümü de meraklıları bekliyor.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Dünyaya Fırlatıldık

Anlamlandıramadığımız bir şekilde kendimizi bu dünyaya fırlatılmış olarak bulmuş olabiliriz. Pelin Dilara Çolak bu iddiayla yola çıkıyor ve bildiğimizi sandığımız ama muhtemelen yanıldığımız ya da belki de üzerine hiç düşünmediğimiz ama düşünmemiz gereken konuları sorguluyor.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Kaptanınız Konuşuyor

Tecrübeli iki pilot Macit Özalp ve Bülent Boralı, askeri ve sivil havacılık üzerine yıllar içinde edindikleri bilgileri ve deneyimleri dinleyenlerle paylaşmak için bir arada. Kaptanlar tüm mevzuları “sanki uçak uçuruyor” ciddiyetiyle ele alıyor olabilirler ama bölümler oldukça akıcı.
Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google