14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
10.11.2023 04:30

Akaretler’de sanat ve lezzet

Sıraevler olarak adlandırılan, İstanbul’daki ilk toplu konut olarak bilinen tarihi binaların çevrelediği Akaretler’in gündeminde şu sıra Artweeks var. Beşiktaş’tan Maçka’ya çıkan yolda kültür-sanat ve lezzet dolu bir tura çıkalım

Sebebi ziyaretimiz Artweeks... Aslında şehrin en hareketli rotası Akaretler her daim kalabalık; etkinlikleri, mekanları... Tarihi binaların çevrelediği semt, şehirdeki en sevdiğim rotalardan. İlk dergicilik yıllarımda Anadolu Yakası’na geçerken, Teşvikiye’den Beşiktaş’a doğru vapur iskelesine inerken geçerdim buradan. O yıllarda bu hatta çok fazla restoran, kafe yoktu. Ama seneler içinde kitabevinden restoranlara, kafelerden gurme alışveriş noktalarına pek çok yeni yer bu rotada yer buldu.

Sarkis Balyan’ın imzasını taşıyan sıraevler, Akaretler’in ikonik yapıları. 16 Kasım’a dek devam edecek Artweeks’i görmek için buraya gelirseniz, lezzet ve kahve molaları için hazırladığım rehbere göz atın.

White Mill Cafe: İlk olarak Cihangir’den tanıdığımız mekanın Akaretler’e bakan masalarında oturabileceğiniz gibi arka bahçesi de keyifli. Kahvaltıdan kokteyllere uzanan bir menüsü var.
Instagram: @whitemillcafe

The House Cafe: Akaretler’in tam kesişme noktasında. Dışarıdaki masalara geçin, kahvenizi sokağın hiç durmayan hareketliliğini seyre dalarak yudumlayın.
Instagram: @thehousecafe

Sushi&Spice: Asya mutfağından lezzetler tadabileceğiniz bir öğle yemeği için aklınızda olsun. Avokado salata, acılı kalamar, suşi çeşitleri, ramen, noodle ve daha nice Asya lezzeti...
Instagram: @sushiandspice
House of B: Burger sevenlerin radarına giren mekanda dowdy burger favorilerden.
Instagram: @houseofbturkey

Emporio Ristorante: İtalyan mutfağından lezzetler tatmak için istikamet Emporio Ristorante. Fırınlanmış patlıcan dilimleri ile taze mozzarellanın uyumu parmigiana di melenzane, deniz mahsullü linguine, tatlı olarak canoli.
Instagram: @emporioristorante

Quppa Cafe: Kahvaltı çeşitlerinden kahvelere pek çok seçenek var menüsünde.
Instagram: @quppacafe

Kebapçı İskender: Canınız kebap çekerse Bursa’nın ünlü İskendercisinin buradaki şubesi, Beşiktaş yönünden caddeye girdiğinizde sağda konumlanıyor. Etler Karacabey’deki çiftliklerinden geliyor, pideleri meşe odun fırınında pişiyor, tereyağı ise Ezine’den...
Instagram: @iskenderofficial

Beş Masa: Müzikleri, lezzetleri ile eğlence dolu bir akşam için müdavimlerinin favorilerinden.
Instagram: @5masameyhane

Pepe Rosso Gastro Pub: Atıştırmalıklar ve kokteyl için uğrayabilir ya da pizza, hamburger gibi lezzetlerin buluştuğu bir masada arkadaşlarınızla iş çıkışında buluşabilirsiniz.
Instagram: @peperosso_akaretler