06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
28.04.2023 04:30

Haydi kahvaltıya!

İster kalabalık bir kahvaltı sofrası hayal edin ister kendi başınıza kahve eşliğinde sakin bir güne başlangıç anı... Şehirde kahvaltı için listenize alabileceğiniz önerilerimizi sıraladık

Gün boyu kahvaltı: Nove Coffee Company

“Haydi kahvaltıya” denince sabahın erken saatlerini mi tercih edersiniz yoksa neredeyse akşam beşe kadar uzanan bir kahvaltı önerisi mi? Yanıtınız kahvaltı lezzetleri için günün her saati ise ‘All Day Breakfast’ konseptinin izinden giden Nove Coffee Company ile tanışmak gerek. Suadiye’de bulunan mekan, Bağdat Caddesi’nin bir apartman gerisinde konumlanmış. Hafta içi sakin, hafta sonu yer bulmak zor. Menüde yer alan “Kahvaltı Salatası”; çiftlikten özel Ezine peyniri, mini salata, Hatay kırma zeytin, file bademli çilek, kokteyl domates, siyah zeytin ve pancar ile hazırlanıyor. Favorilerimden “Kahvaltı Kase” ise oldukça doyurucu bir porsiyona sahip. Hem göze hem de damağa hitap ediyor. Çırpılmış yumurta, baharatlı baby patates, avokado, mantar sote, ekşi maya ekmek, yeşillikler gibi lezzetleri bir arada sunuyor. Kahvaltı sonrası kahve eşliğinde bir tatlı denemek istediğimde tercihim, French Toast. Nove yapımı brioche ekmeği, arasına Nutella, üzerinde kırmızı meyveler... Porsiyonu oldukça büyük, paylaşmalık bir lezzet.
Instagram: @novecoffeeco

Yumurtasız kahvaltı olmaz diyenlere: Ymrt Garden

Bir kahvaltı sofrasının olmazsa olmazı yumurta benim için. Aynı fikirdeyseniz ve yumurtasız bir kahvaltı olmaz diyorsanız; çok seveceğiniz bir mekan Ymrt Garden. Maslak’ta Sun Plaza’da bahçe içindeki ya da Arnavutköy’deki şubesine uğrayın. Çiftlikten masaya uzanan bir konsept. Kendi çiftliklerinden gelen ürünleri kullanıyorlar. Maslak şubesi bir gizli bahçe sanki. Yumurtalı hamburgerden bowl tabaklarına uzanan alternatifler var. Ekşi maya ekmeğiyle hazırlanan sandiviçleri, brioche ekmeği ile hazırlanan bun’lar, omletler menüde sıralanmış.
Instagram: @ymrt.garden

Yeniköy’de buluşalım: Marcel Patisserie

Boğaziçi’nin incilerinden Yeniköy... Dizi dizi yalıları, sakin ve huzurlu atmosferi ile gönlümüzdeki yeri ayrı. Bu güzel semtin sevilen mekanlarından Marcel’i kahvaltı için radarımıza alıyoruz. Kruvasanları meşhur ve çok iddialılar. Fırından yeni çıkmış lezzetler, taze kahve kokusu... Güne güzel bir başlangıç için ideal. Cotto croissant ile güne başlayabilirsiniz. Kuzu cotto, dil peyniri eşliğinde kruvasan ve mini kahvaltı salatası eşliğinde servis ediliyor. Deneyin.
Instagram: @marcel.patisserie