05 Aralık 2025, Cuma
04.02.2022 04:30

Orta Çağ’da vukuat bitmez

Umberto Eco’nun esin kaynağı Ellis Peters’ın 1977-1994 arasında yazdığı polisiye serisi Cadfael Birader’in ikinci kitabı Fazladan Bir Ceset Türkçede
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Şu bizim Orta Çağ dedektifi Cadfael Birader bilge bir keşiş. Ama bu yaşadığı manastırın alıştığı türden bir bilgelik değil; geçmişte güzel kadınlarla fırtınalı aşklar yaşamaktan Haçlı Seferleri’nde askerliğe, gemicilikten avareliğe her boyaya girmiş. Kırkına varınca da emekliye ayrılıp manastır hayatını seçmiş. Şimdi manastırın bahçesinde şifalı otlar ve eczacılıkla uğraşıyor. Sabahın köründe kalkıp toplu duaya katılmak zorunda olması dışında şikâyeti yok. Yani şahane bir karakter.  

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.