29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
12.05.2023 04:30

Hollywood güzelliğe yatırım yapıyor

Kendi isimlerini kullanarak markalar çıkaran ünlülerin kozmetik dünyasına ilgisinin farkındayız. Ancak bazı öngörülü isimler, durmaksızın büyüyen sektöre yatırımcı olarak dahil olmayı tercih ediyor

Her geçen gün bir yenisi eklenen ünlü güzellik markalarına artık kozmetikle ilgisi olmayanlar bile aşina. Güzelliğin özellikle son on yılda yükselen bir ivmeyle büyüyüp yaklaşık 260 milyar dolarlık bir global endüstri oluşu, ünlüleri isimlerinin güçlerini kullanarak fan kitlelerini ve kozmetik tutkunlarını hedefleyerek markalar çıkartmaya yöneltti.

Son yıllarda girişimlerde bulunan isimler arasında Gwyneth Paltrow (Goop), Rihanna (Fenty Beauty), Ariana Grande (r.e.m. beauty), Selena Gomez (Rare Beauty), Brad Pitt (Le Domaine), Idris Elba (S‘ABLE Labs), Pharell Williams (Humanrace), Serena Williams (Will Perform), Rosie Huntington-Whiteley (Rose Inc.), Travis Barker (Barker Wellness), Scarlett Johansson (The Outset) ve Hailey Bieber (rhode skin) var.
Kimi marka “tuttu”, kimileriyse sektör tarafından “gereksiz” olarak yorumlandı. Bu markaların geleceğinin nasıl ilerleyeceği merak konusu. Bazı öngörülü ünlüler, kendi popülerliklerini yeni bir gelir kaynağına çevirmek yerine, finansal açıdan ilgilerini çeken yenilikçi markalara yatırımcı olarak arka planda kalmayı tercih ediyor.