29 Mart 2024, Cuma
24.09.2021 04:30

Podyumlarda bu kez güzelliğin şovu vardı

New York Moda Haftası’nda makyaj ve saç tasarımcılarının sanatsal vizyonlarını vurgulayan defileler bir kez daha moda etkinliklerinin güzellik alanındaki saf yaratıcı gücünü gösterdi

Tropik hayaller: Anna Sui 

Pembe bir allık sizi hayali bir gün batımına ışınlayabilir mi? Pat McGrath’e göre, evet. Dünyanın en yetenekli makyaj artistlerinden kabul edilen McGrath, Anna Sui defilesinde yalnızca yanaklar değil, gözlerde de kullandığı allığı makyajın başrolü yaparak bu klasik makyaj ürününe heyecanlı bir ihtimal kazandırdı. Pembenin 3 farklı tonunu karıştıran makyaj artisti, göz kapaklarının ortasına ve göz pınarlarına gümüş pigment uyguladı. Sonuç: Modellerin yüzünde tropik bir gün batımı tablosu. 

Saçlarda floral enstalasyonlar: Chromat

Tasarladığı her modelde yeni ve heyecan verici bir özellik bulabileceğiniz Kien Hoang, Chromat’ta çiçekler ve saçları yaratıcı bir bakış açısı ile bir araya getirdi. New York’un Jacob Riis sahilinde gerçekleşen defilede, Hoang ortanca, kasımpatı, gerbera, antoryum ve zambak gibi çiçekler ile her bir modelin saçlarına özel, floral enstalasyonlar yarattı. Lokasyon ve tamamı mayo olan tasarımlar gereği, saçların doğal dokusu ve rahatlığı korundu. Saçları bir araç olarak kullanan floral tasarımlar, sadece defileler veya çekimler değil, hayata entegre etmek için de harika bir fikir. 

Boncuk partisi: Moschino 

Bryant Park’ta gerçekleşen defilenin en can alıcı güzellik detayı Danilo ve ekibinin hazırladığı boncuk örgüler oldu. Yalnızca altı modele uygulanan bu eğlenceli model için, otuz saatten uzun süren bir örgü ve boncuk dizilimi hazırlığı yapıldı. 

Canlı tablolar: Thom Browne

Sınırsız hayal gücü ve el işçiliğini harmanlamasıyla tanınan Central Saint Martins mezunu makyaj artisti Isamaya Ffrench, bu kez Thom Browne modellerini birer kanvas olarak kullandı. Ana teması zaman, yeniden doğuş ve çürüme olan defile için çiçekler ve geometrik şekilli şablonlar hazırlayan Ffrench, yüzleri airbrush tekniği ile makyaj pigmentini püskürterek uyguladı. 

Performatif sanatlar: Saint Sintra

Hayatını 1994’te kaybeden efsane performans sanatçısı, tasarımcı ve gece hayatı ikonu Leigh Bowery, Saint Sintra makyajının ilham kaynağı oldu. Avustralyalı sanatçı ile özdeşleşen yüze doğru akan boyanın simli bir versiyonunu makyaj artisti Zenia Jaeger modeller üzerinde uyguladı. Bowery’nin abartılı ve renkli varoluşu, sanatçı Lucian Freud ve tasarımcılar Gareth Pugh ile Alexander McQueen’in de esin kaynaklarından. 

Dişi yaratıcılık kutlaması: Rodarte

Rodarte şovlarında sıkıcı bir görünüm ile karşılaşmak mümkün değil. Uzun süredir tasarımcı Mulleavy kardeşler ile iş birliği yapan makyaj artisti James Kaliardos, markanın pandemi sonrasındaki ilk defilesinde hiçbir şey olmamış gibi “sıradan bir buğulu göz” ile karşımıza çıkmak istemediklerini vurguladı. Kaliardos, pastel tonlarda, saykodelik sayılabilecek el çizimi yüz boyalarını feminen yaratıcılığın bir dışa vurumu olarak da gördüğünü söylüyor. Mulleavy kardeşlerin annelerinin tabloları ile sanatçı Georgia O’Keeffe’in New Mexico’daki evindeki gezileri ilham kaynakları arasında.