05 Aralık 2025, Cuma
04.10.2024 04:30

Antakya ve sıradan şeylere övgü

Pablo Neruda imzalı Sıradan Şeylere Övgüler’de, 68 şiir var. Umuda, direnişe, doğaya, tüm duygulara dokunan ‘övgüler’ bunlar
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Antakya’da Sabiha Asfuroğlu ile sohbet ediyoruz. Önce 6 Şubat gecesini, sonra da o tarihten bu yana yaşananları anlatıyor. Yapılanları, yanlış ya da eksik yapılanları, hiç yapılmayanları konuşuyoruz. Bir yandan Müze Otel’in (The Museum Hotel Antakya) kapılarını yeniden açmasının heyecanını yaşıyor, öte yandan şehrin ayağa kalkması için bir an önce yapılması gerekenleri anlatıyor. Örneğin havaalanının hemen tamamlanması, uçuş sayısının artırılması gerekiyor. Ticaretin, turizmin her tür destekle hareketlendirilmesi çok önemli. Çünkü artık Antakya’nın ve bölgenin yardımlardan çok kendi üretkenliğine, çarklarının dönmesine, özgüvenini kazanmasına ihtiyacı var.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.