Pınar Kür, 15 Temmuz’da aramızdan ayrıldı. Edebiyatımızın büyük kaybı, benim için biraz da aileden bir kayıptı. Pınar Hanım’ın biricik oğlu Emrah Kolukısa çok eski bir dostumdur. Emrah’la hem dost olduk hem de uzunca bir süre iş arkadaşı. Onunla yaptığımız kültür sanat programlarını, o çalışma günlerini özlüyorum. Pınar Hanım’la da bu dostluk sayesinde, bir ev sohbetinde tanışmıştım. Doğrudan konuşan, lafı evirip çevirmeyen, arka yollara sapmayı sevmeyen bir usta vardı karşımda. Sadece Türkiye’deki edebiyat ortamını değil, dünyayı yakından takip eden biriydi Pınar Hanım. Sohbetlerinde, edebiyata ve güncel politikaya dair sorularla hepimizin zihnini açardı. Gülmeyi de çok severdi.
22.08.2025 04:30
Asılacak Kadın: Adaletin kör noktası
Pınar Kür’ün Asılacak Kadın romanında bir cinayet etrafında dönen hikaye; kadının yaşam hakkının, yargının işleyişinin de sorgulanması
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Ferit Edgü’ye saygılarımla
28 Kasım 2025
Savaşın küllerinde sessiz bir kasaba
21 Kasım 2025
İnsanın hâlâ kendisi kalma mücadelesi
14 Kasım 2025
“Bir süreliğine dünyayı dışarıda bırakmak istiyorum”
07 Kasım 2025
Bütün aşkların başlangıcı
Tüm Yazıları
31 Ekim 2025