Çok büyük bir acımız var. Koyu, derin bir acı. Günlerdir ne okumak geliyor içimden ne de yazmak. Sanatın o koyu karanlığa bir umut ışığı düşüreceğini biliyorum ama olmuyor işte. O ışığı düşünemeyecek kadar uyuştu beynim. İşte bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, böyle bir karanlığın içinde geldi. Neyse ki yavaş yavaş da olsa 8 Mart’ın gerçek anlamının farkına varılıyor. Kadın haklarına odaklanmamız gereken bir gün, yıllarca tüketim imparatorluğunun cümlelerine hapsedildi. Nelere tanık olmadı ki bugün; örneğin erkekler “çok sevdikleri” kadınlara çiçek aldı. Ev eşyası satan firmalar, bugün için kadınlara özel kampanyalar yaptı. Uzatmaya gerek yok, hepsini biliyorsunuz. Ama şunu da söyleyeyim; bu gözler bir kafenin kapısında “8 Mart’a özel, çay ve pastada kadınlara yüzde 50 indirim” tabelası bile gördü. Pes doğrusu!
03.03.2023 04:30
Zor zamanlardan geçiyoruz Tante Rosa
Edebiyatımızın güçlü kadınlarından Sevgi Soysal’ın Tante Rosa’sı, bu zor zamanlarda, onunla yeniden buluşmak için önerimdir
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Ferit Edgü’ye saygılarımla
28 Kasım 2025
Savaşın küllerinde sessiz bir kasaba
21 Kasım 2025
İnsanın hâlâ kendisi kalma mücadelesi
14 Kasım 2025
“Bir süreliğine dünyayı dışarıda bırakmak istiyorum”
07 Kasım 2025
Bütün aşkların başlangıcı
Tüm Yazıları
31 Ekim 2025