05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.06.2023 22:29 | Son Güncelleme: 29.06.2023 22:42

16 yıllık telefona rekor fiyat: Apple'ın ilk iPhone modeli yeniden satışa çıkıyor

Dünyaya tanıtıldığı 2007'den kalma, kutusu açılmamış birinci nesil bir iPhone açık artırmaya çıkıyor. Bu iPhone modelinin 100.000 dolarlık rekor fiyata kadar alıcı bulması bekleniyor
16 yıllık telefona rekor fiyat: Apple'ın ilk iPhone modeli yeniden satışa çıkıyor

Açık artırmaya sunulan birinci nesil iPhone'lara bir yenisi daha ekleniyor. LCG Auctions 50 bin ila 100 bin dolar arasında alıcı bulabileceğini tahmin ettiği fabrika çıkışlı 4GB depolama hafızasına sahip orijinal bir ilk nesil iPhone'u listeliyor.

LCG Auctions'ın kurucusu Mark Montero konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Açık artırmada alıcısına ulaşması beklenen bu ilk nesil iPhone modeli, ortaya çıkan tek 4GB fabrika mühürlü versiyon. 4GB modelinin 8GB versiyonundan muhtemelen 20 kat daha nadir olduğu gerçeğine dayanarak, yeni bir rekor gelirse şaşırmayacağız"

Apple 2007 yılında ilk iPhone'unu tanıttığında, cihaz 4GB ya da 8GB depolama alanı, 3,5 inç dokunmatik ekran, 2 megapiksel kamera ve bir web tarayıcısı ile birlikte geliyordu. O zamanki perakende satış fiyatı 599 dolardı. LCG, tüketicilerin 8GB'lık modele akın ettiğini ve Apple'ın kısa bir süre sonra 4GB'lık telefonunu üretimden kaldırdığını, bu nedenle de bu telefonları bulmanın zorlaştığını söyledi. 4GB'lık model daha sonra yerini 16GB'lık iPhone'a bıraktı.

LCG Auctions'dan yapılan açıklamaya göre, açık artırmaya çıkarılan 4GB iPhone'un sahibi, iPhone ilk piyasaya sürüldüğünde Apple'da çalışan bir mühendisti ve bu modelin geliştirilmesi aşamasının bir parçası olmuştu.

4GB iPhone'a ek olarak, fabrika çıkışlı 8GB orijinal iPhone da Cuma günü açık artırmaya çıkacak; LCG bu modelin 45 bin ila 65 bin dolar arasında alıcı bulacağını tahmin ediyor. 

Birinci nesil iPhone'lar rekorlara alışık

İlk iPhone'lar son açık artırmalarda büyük başarı elde etti ve orijinal perakende fiyatlarının önemli ölçüde üzerinde satıldı. Ekim ayında, LCG tarafından listelenen fabrikada mühürlenmiş, 8GB'lık birinci nesil bir iPhone 39 bin 339 dolara satılarak o zamanın rekorunu kırdı. Şubat ayında ise bir başka açılmamış, 8GB'lık ilk sürüm iPhone açık artırmada 63 bin 356 dolara satılarak yeni bir rekora imza attı.