28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2023 11:32 | Son Güncelleme: 25.08.2023 17:07

ABD'de SpaceX’e işe alımlarda mültecilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle dava açıldı

ABD Adalet Bakanlığı Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX şirketine, işe alımlarda mültecilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle dava açtı
ABD'de SpaceX’e işe alımlarda mültecilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle dava açıldı

ABD Adalet Bakanlığı Tesla, SpaceX ve X (Twitter) CEO'su Elon Musk'a SpaceX'te işe alım yaparken mültecilere ayrımcılık yaptığını söyleyerek dava açtı. Bakanlık tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, SpaceX’in ABD vatandaşları ve daimi oturma izni sahipleri dışındakilerin işe alımlarını engellediği ve bunun yanlış olduğu belirtildi.

Belgede bu şekilde mültecilerin, sığınmacıların ve geçici koruma altındaki kişilerin şirkete iş başvurusu yapmalarının önüne geçilmeye çalışıldığı söylendi. SpaceX'in işe alımlarda mültecilere yönelik ayrımcılık yaptığı savunulan dilekçede; şirket, söz konusu kişilerden gelen başvuruları adil bir şekilde değerlendirmemek veya onları işe almayı reddetmekle suçlandı.

"Aşçılık ve vinç operatörlüğü dahil"

Dilekçede, yüksek tahsil gerektiren pozisyonlar dışında aşçılık ve vinç operatörlüğü gibi pozisyonlar için de ayrımcılık yapıldığı ifade edildi. Bakanlık, istenen para cezalarına ilaveten, şirketin ayrımcı tutumu nedeniyle çalışmasını engellediği veya işe almadığı kişiler için adil değerlendirme ve geriye dönük ödeme yapmasını da talep etti.

Kaynak: AA