17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2023 15:30 | Son Güncelleme: 23.05.2023 15:58

Akademisyenlerin beşte biri UFO gördüğünü söylüyor

UFO gördüğünü iddia edenlerin sayısı giderek artıyor. Fakat yeni bir araştırmaya göre akademisyen ve bilim insanlarının ihbarlarında artış var. Daily Mail akademi dünyasının beşte birinin gökyüzünde tanımlanamayan uçan cisimler gördüğünü ve görülen olayları yazdı
Akademisyenlerin beşte biri UFO gördüğünü söylüyor

UFO'lar uzun zamandır komplo teorisyenleri, bilimkurgu hayranları ve hayal gücüne sahip insanlarla ilişkilendiriliyor. Ancak yeni ve detaylı bir araştırmaya göre akademisyenler de tanımlanamayan uçan cisimler görüyor. Yapılan bir anket, akademisyenlerin yaklaşık beşte birinin kendilerinin ya da tanıdıkları birinin gökyüzünde açıklanamayan gizemli bir şey gördüğünü söylüyor. Bu profesörler, akademisyenler ve bilim insanlarından bazıları, araştırmacıları bile açık sözlülükleriyle şaşırtan olağandışı UFO karşılaşmalarına dair şaşırtıcı açıklamalar yaptı.

Bir medya ve iletişim akademisyeni ankete, "Ben yüksek lisanstayken, büyük, yuvarlak ve alt kısmında dikdörtgen şeklinde ışıklı pencereleri olan bir UAP gördüm.  İnip daha yakından bakabilmek için kocama arabayı kenara çekmesini söyledim" dedi.

Gaziantep’te , yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte, seyir halinde olan iki yolcu uçağının kokpit ekibi tarafından tanımlanamayan bir cisim tespit edildi. Pilotlar durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi’ne bildirdi. Tanımlanamayan cismin aynı zamanda hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildiği öğrenildi.

Kentucky'deki Louisville Üniversitesi'nde sosyal hizmet yardımcı doçenti olan Dr. Marissa Yingling, kendisinin ve ortak yazarlarının akademisyenlerden kişisel UFO hikayelerini anlatmalarını açıkça istemekten kasıtlı olarak kaçındıklarını söyledi. Katılımcılara tanımlanamayan hava fenomenleri (UAP) hakkındaki bilgi ve görüşleri soruldu. UAP, Kongre ve Pentagon'un UFO'ları bu gizemli vakalara ilişkin olası açıklamaların tamamını daha iyi kapsayacak şekilde yeniden çerçevelemek için benimsediği terim olarak kullanılıyor. 

"Ayrıntılarıyla paylaşmalarını beklemiyorduk"

Daily Mail'e konuşan Yingling, "UAP gözlemleri hakkında ayrıntı isteyen bir soruya yer vermemeye karar verdik" diyerek gökyüzünde tuhaf bir şeye şahit olduğunu iddia edenlerin sıklıkla maruz kaldığı sosyal damgalanmaya atıfta bulundu.  Yingling, "Öğretim üyelerinin gözlemleriyle ilgili ayrıntıları gönüllü olarak paylaşmalarını kesinlikle beklemiyorduk" dedi. 

Kentucky'deki Louisville Üniversitesi ve Virginia Üniversitesi'nden Yingling ve çalışma arkadaşları, 144 ABD üniversitesinden yaklaşık bin 500 profesör, doçent ve yardımcı doçent ile çalışmalara başladı. Birçoğu anketi doldurmakla yetinirken, birkaçı da 'Lütfen bu konu hakkında söylemek istediğiniz başka bir şey varsa yazın' yönergesini kullanarak ürkütücü kişisel anılarını dile getirdi.

Bir bilim insanı "UFO'ları gördüklerini birbirinden bağımsız olarak rapor eden üç fizikçi tanıyorum. Gözlemledikleri fenomenle ilgili olarak gözlemlediklerinden başka bir açıklamaları yok" dedi. Bir sosyal bilimci, babasının açıklanamayan fenomenler gördüğünden bahseden bir ABD Hava Kuvvetleri gazisi olduğunu söylerken, diğer akademisyenler de çocukluklarından birkaç yıl öncesine kadar uzanan olağandışı gözlemleri bildirdiler.

Yüzde 19'u gördüğünü söylüyor

Toplamda katılımcıların yüzde 19'u kendilerinin ya da tanıdıkları birinin UAP'ye tanık olduğunu söylerken, yüzde 39'u gizemli nesneler için en olası açıklamanın ne olduğunu bilmediklerini söyledi. Tüm katılımcıların üçte biri bu alanda araştırma yapmaya bir dereceye kadar ilgi duyduklarını belirtirken, benzer bir oran da fenomenle ilgili daha fazla araştırma yapılmasının çok önemli veya kesinlikle gerekli olduğunu söyledi.

Yingling ve ortak yazarları ayrıca akademisyenlere Washington D.C.'deki yetkililerin UAP'ye yönelik kamuya açık ve gizli ilgisinin yenilenmesi konusundaki farkındalıklarını da sordu. Bu akademisyenlerin önemli bir çoğunluğu Aralık 2017'de New York Times'ta çıkan ve Pentagon'un bir zamanlar gizli olan UFO araştırma programını ortaya çıkaran öncü haberden haberdar olsa da, çok azı bu programın yakın zamanda yeniden canlandığından haberdardı. Ankete katılan bin 460 kişinin yaklaşık yüzde 74'ü, Senatör Kirsten Gillibrand'ın 2022 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nda değişiklik yapılmasına öncülük ederek UFO vakalarıyla ilgilenecek yeni bir Pentagon ofisi kurulmasını sağladığından habersizdi.