01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2023 23:00 | Son Güncelleme: 26.04.2023 23:15

Amazon 9 bin çalışanını işten çıkarma sürecine Bulut bölümünden başladı

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Amazon, 9 bin çalışanının işine son vermek için düğmeye bastı. Personel çıkarma sürecine AWS'nin Bulut servisinden başlandığı dikkat çekerken, AWS CEO'su Adam Selipsky'ın yeni dönemle ilgili çalışanlarına attığı e-posta ortaya çıktı
Amazon 9 bin çalışanını işten çıkarma sürecine Bulut bölümünden başladı

Insider tarafından görüntülenen bir şirket içi e-postaya göre Amazon Web Services, Amazon'un şirket genelinde 9 bin kişiyi işten çıkarma planının bir parçası olarak Pazartesi günü süreci başlattı.

Amazon CEO'su Andy Jassy yaptığı açıklamada, şirketin bu yılın başlarında açıkladığı 18 bin işten çıkarmaya ek olarak 9 bin çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Jassy, ek kesintilerin önümüzdeki birkaç hafta içinde yapılacağını ve AWS, canlı yayın platformu Twitch ve şirketin reklamcılık işindeki çalışanları etkileyeceğini söyledi.

AWS CEO'su Adam Selipsky Mart ayında yaptığı açıklamada, sızan şirket içi mesajlara ve birimin tüm çalışanlarının katıldığı toplantıya göre, kesintilerin şirketin devasa AWS bulut birimindeki çalışanların "küçük, tek haneli bir yüzdesini" kapsayacağını söyledi. Hangi AWS birimlerinin etkilendiği henüz belli değil ancak işten çıkarmalar hakkında bilgi sahibi olan iki kişi, şirketin ProServe profesyonel hizmetler biriminin özellikle ağır darbe aldığını söyledi.

Bir Amazon sözcüsü Selipsky'nin çalışanlarla aşağıdaki e-postayı paylaştığını doğruladı. İşte o e-posta:

"AWS ekibi,

Bildiğiniz gibi, kısa bir süre önce AWS de dahil olmak üzere Amazon genelinde bazı rolleri ortadan kaldırmaya yönelik zor bir karar aldık. Etkilenen AWS çalışanlarıyla görüşmelerin bugün başladığını ve ABD, Kanada ve Kosta Rika'daki etkilenen tüm çalışanlara bildirim mesajları gönderildiğini bilmenizi isterim. Diğer bölgelerde yerel süreçleri takip ediyoruz; bu süreçler, çalışan temsilcisi kuruluşlarla istişare için zaman içerebilir ve muhtemelen etkilenen çalışanlarla iletişim kurmak için daha uzun zaman çizelgeleri ile sonuçlanabilir.

Kurumumuz genelinde zor bir gün yaşıyoruz. Etkilenen her kişi ve aile üzerindeki etkinin tamamen farkındayım. Etkilenen herkese saygılı davranmak ve bu geçişe yardımcı olmak için bir dizi kaynak ve temas noktası sağlamak için çok çalışıyoruz. Ayrılma ödemesi, geçici sağlık sigortası yardımları ve harici işe yerleştirme desteğini içeren paketler de buna dahildir.

Bugün veda ettiğimiz kişilere, bu işletme ve müşterilerimiz için yaptığınız her şey için teşekkür ederim. Gerçekten minnettarım. Tüm AWS inşaatçılarına, meslektaşlarınıza gösterdiğiniz şefkat ve empati için teşekkür ederim.

Hem işimizin büyüklüğü hem de ekibimizin büyüklüğü, müşterilerin buluta ve AWS'nin sağladığı benzersiz değere yönelik talepleri doğrultusunda son yıllarda önemli ölçüde arttı. Bu büyüme, müşterilerin ihtiyaç duyduğu şeyleri oluşturmak için olabildiğince hızlı hareket ettiğimiz için hızlı bir şekilde gerçekleşti. Bu hızlı büyümenin yanı sıra genel iş ve makroekonomik ortam göz önüne alındığında, kaynaklarımızı en önemli önceliklerimizi - müşteriler için en önemli olan ve işimiz için iğneyi hareket ettirecek olan şeyleri - belirlemeye ve arkasına koymaya odaklanmamız kritik önem taşıyor. Birçok durumda bu, ekip üyelerinin çalıştıkları projeleri, girişimleri veya ekipleri değiştirmesi anlamına gelir; ancak diğer durumlarda bu rollerin ortadan kaldırılmasıyla sonuçlanmıştır.

İşimizin temelleri ve görünümü güçlü ve uzun vadeli beklentilerimize çok güveniyoruz. Özellik setimizden güvenlik kabiliyetlerimize ve operasyonel performansımıza kadar çok çeşitli kriterlere göre lider bulut sağlayıcısıyız. Müşterilerimiz için en önemli alanlarda inovasyon yapmaya devam etmeye odaklanmış durumdayız, çünkü onların masrafları en aza indirmelerine, hızla inovasyon yapmalarına ve kurumlarını dönüştürmelerine yardımcı oluyoruz.

Gelecek konusunda iyimserim. Fırsatlarımızın ve zorluklarımızın üstesinden gelecek ve dünyayı değiştirmeye devam edeceğiz.

Teşekkür ederim,

Adam"