06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.04.2023 17:44 | Son Güncelleme: 24.04.2023 20:23

Disney'de işten çıkarılan çalışan sayısı 4 bine ulaşacak

Şubat ayında yedi bin kişiyi işten çıracağını duyuran ve geçen ay planını uygulamaya başlayan Disney, işten çıkarmaların ikinci turunu bu hafta yapacağını açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre işten çıkarılanların sayısı hafta sonunda dört bine ulaşacak
Disney'de işten çıkarılan çalışan sayısı 4 bine ulaşacak

Walt Disney Co. yaptığı açıklamada, daha önce duyurduğu yedi bin kişiyi işten çıkarma planının bir parçası olarak ikinci  çıkarma turuna başladığını ve bu turda çalışanların ESPN de dahil olmak üzere çeşitli bölümlerden yapılacağını söyledi. Şirket, eğlence kolu ve parklar, deneyimler ve ürün bölümü de dahil olmak üzere birçok iş alanından bu hafta birkaç bin ABD çalışanının işten çıkarılacağını duyurdu. 

Açıklamada, "Birçok meslektaşımızın ve arkadaşımızın Disney'den ayrılmasının zorluğu hafife aldığımız bir şey değil" ifadeleri kullanıldı. Disney'in CEO'su Robert Iger, Şubat ayında yaptığı açıklamada şirketin çalışanlarını işten çıkarmayı ve 5,5 milyar dolarlık maliyet kesintisi yapmayı planladığını belirtti. Bu hamle, Disney'in Bob Chapek'i görevden alıp Iger'i şirketin başına geri getirmesinin ardından daha geniş bir yeniden yapılanma planının parçası olarak açıklandı.

Iger, Disney'in yayıncılık işini kârlı hale getirmesi ve şirketin hisse senedi fiyatını yükseltmesi için baskı altındaydı. Disney son yıllarda yayıncılık alanındaki rekabetle, gişe ve kablolu TV gelirlerindeki düşüşle mücadele ediyor. İşten çıkarmalar ve maliyet kesintileri şirketin içerik yöneticilerine daha fazla güç verecek.

Yazda önce 7 bin kişi çıkarılacak

Şirket, ilk işten çıkarma dalgasına geçen ay başladığını ve daha büyük olan ikinci tur kesintilerin Pazartesi'den Perşembe'ye kadar süreceğini söyledi. Disney, iki tur boyunca yaklaşık 4 bin kişinin işten çıkarılmasının beklendiğini söyledi. Disney, üçüncü tur işten çıkarmaların ardından 7 bin çalışanı işten çıkarma hedefine bu yazdan önce ulaşmayı planladığını ekledi. Disney hisseleri son 12 ayda yaklaşık yüzde 17 düşerek S&P 500'ün altında bir performans sergiledi.