03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2023 21:40 | Son Güncelleme: 04.04.2023 21:43

Amazon bu kez oyun bölümünden yaklaşık 100 çalışanı işten çıkarıyor

Geçtiğimiz günlerde binlerce çalışanını işten çıkaran Amazon'da sular durulmuyor. Şirket daha geniş çaplı kesintilerinin bir parçası olarak video oyun bölümlerinde yaklaşık 100 çalışanı işten çıkarma kararı aldı
Amazon bu kez oyun bölümünden yaklaşık 100 çalışanı işten çıkarıyor

Amazon'un oyun biriminin Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann Salı günü çalışanlara gönderdiği bir notta "Kaynaklarımız içeriğe odaklanmamızı destekleyecek şekilde hizalanacak" dedi ve ekledi: "İleriye dönük olarak, şirket içi geliştirme çabalarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz ve projelerimiz ilerledikçe ekiplerimiz de büyümeye devam edecek"

Amazon, Twitch yayın hizmetindeki bir eğlence programı olan Crown kanalı da dahil olmak üzere, oyun alanındaki kaynaklarından yararlanmak için mücadele etti ancak küçülmenin önüne geçemedi. Twitch kısa süre önce yaklaşık 400 pozisyonda kesintiye gitti. Şirket, bölümün 2012'de başlamasından bu yana oyunları iptal etti ve satıştan kaldırdı.

Amazon, şirket içinde geliştirilen yalnızca bir oyunu piyasaya sürdü: Eylül 2021'de piyasaya sürüldükten sonra oyuncu tabanında ciddi bir düşüş yaşayan çevrimiçi rol yapma oyunu New World. 

Şirketin oyun grubu da yönetici değişimine sahne oldu. Hartmann'ın selefi Amazon Game Studios patronu Mike Frazzini geçen yıl istifa etti. San Diego ofisinin yönetimine yardımcı olan deneyimli oyun yöneticisi John Smedley de Ocak ayında ayrılmayı planladığını açıkladı.