18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2023 16:24 | Son Güncelleme: 17.11.2023 17:00

Apple geri adım attı: Android telefonlarla iletişim kolaylaşacak

Apple yıllar süren tartışmalardan sonra RCS mesajlaşma standardını benimseyeceğini duyurdu. Gelecek yılın sonunda bir yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacak özellik sayesinde iPhone ile Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşmaya iMessage tarzı özellikler gelecek
Apple geri adım attı: Android telefonlarla iletişim kolaylaşacak

Apple, iPhone’lar ve Android cihazlar arasında daha sorunsuz bir mesajlaşma deneyimi sağlayacak adımı nihayet atıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Apple’ın önümüzdeki yılın başlarında bir yazılım sürümü aracılığıyla iPhone, iPad ve Mac’e RCS  (Rich Communication Services /Zengin İletişim Hizmetleri) mesajlaşma desteği ekleyeceği belirtildi.  Apple'ın strateji değişikliğinin Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası'nın düzenleyici baskısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde alması dikkat çekti. 

Ne değişecek? 

RCS'nin iPhone 15 serisinden başlayarak iPhone'lara entegre edilmesinin, platformlar arası mesajlaşma yeteneklerini geliştirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmesi bekleniyor. Teknoloji, farklı platformlardaki telefonlar üzerinden daha fazla mesajlaşma özelliğinin paylaşılmasına olanak tanıyor.

RCS, Apple'ın kendi iMessage platformuna benzer şekilde daha zengin bir iletişim deneyimi sunarak geleneksel SMS ve MMS hizmetlerinin yerini alacak.

Örneğin, Apple kullanıcıları Android kullanıcılarına Normal SMS'in aksine RCS, mobil veri veya Wi-Fi üzerinden de mesaj gönderebilecekler. Ayrıca daha büyük video ve fotoğraf dosyaları gönderebilecekler, grup sohbetlerini daha kolay gerçekleştirebilecekler ve mesajların alınıp alınmadığını ve okunup okunmadığını belirleyebilecekler. Güncelleme sonrası iPhone-Android sohbetlerinin belirgin yeşil arka planının devam etmesi ancak daha iyi bir mesajlaşma deneyimi elde edilmesi bekleniyor.

iMessage aktif olmaya devam edecek

Bu gelişmeye rağmen, iMessage'ın iPhone kullanıcıları arasındaki tüm iletişim için kullanılan mesajlaşma platformu olmaya devam edecek çünkü RCS'in şu anda iMessage kadar güçlü bir şifrelemeyi desteklemediğini söylüyor. Teknoloji devine göre iPhone’lar arasındaki iMessage’ların veya WhatsApp aracılığıyla gönderilen mesajların aksine, iPhone’lar ve Android’ler arasındaki mesajlar şifrelenmez ve bu nedenle casusluğa karşı daha savunmasız.

Google destek sözü verdi

Google, Apple’ın RCS’yi benimsemek için ilk adımı attığını görmekten mutluluk duyduğunu açıkladı ve  standardı uygulamak için Apple ile birlikte çalışma sözü verdi.