05 Temmuz 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2024 19:11 | Son Güncelleme: 30.06.2024 19:21

Apple iOS 19 güncellemesi için çalışmalara resmen başladı

Teknoloji devi Apple, henüz iOS 18 güncellemesinin final sürümünü kullanıma sunmamışken 2025'in sonlarına doğru yayınlanması beklenen iOS 19 için hazırlıklarına başladı
Apple iOS 19 güncellemesi için çalışmalara resmen başladı

Apple Insider'ın ulaştığı yeni bir rapor, Apple'ın macOS, iOS, watchOS ve visionOS dahil olmak üzere 2025'in sonları için planlanan işletim sistemi güncellemeleri üzerinde resmen çalışmaya başladığını ortaya çıkardı.

Beta güncellemeler kullanıma sunuldu

Genel olarak Apple, 2024'ün gelecek yazılım sürümleri üzerindeki temel çalışmalarını tamamlıyor ve önümüzdeki yıla odaklanıyor. iOS ve iPadOS 18, watchOS 11 ve macOS 15 Sequoia için betalar şimdiden geliştiricilere sunulmuş durumda.

WWDC konferansı sırasında tanıtılan bu işletim sistemi güncellemeleri 2024 sonbaharında çıkacak. Bloomberg'in haberine göre, Apple mühendisleri 2025'in sonlarına doğru iOS 19, watchOS 12, macOS 16 ve visionOS 3 gibi sürümler üzerinde çalışmaya başladı.

Kod adları ortaya çıktı

Bu gelecek sürümlerin her birinin bir kod adı var. Test aşamasındaki iOS 19 sürümünün "Luck", macOS 16'nın ise "Cheer" olarak adlandırıldığı belirtildi. watchOS 12'ye "Nepali" kod adı verilirken, visionOS 3'ün "Discovery" olarak adlandırılacağı iddia edildi.

Apple neden erkenden çalışmalara başladı?

Apple'ın gelecek yıl sonbaharda yayınlayacağı işletim sistemleri üzerinde çalışmaya bu kadar erken başlamanın nedeni, şirketin yazılımı halihazırda geliştirilmekte olan gelecekteki donanım ürünleriyle koordine edebilmesi. Diğer bir deyişle bu hızlandırılmış bir zaman çizelgesi değil ve önceki yıllarla tutarlı.

2024'ün ilerleyen aylarında tanıtılması beklenen yeni iPhone, iPad ve Mac modellerine ek olarak, 2025'te başka ürünlerin de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu ürünler arasında Apple Vision Pro'nun daha düşük maliyetli ve daha düşük özellikli bir versiyonunun da yer alması ve bu versiyonun "Apple Vision" olarak adlandırılması bekleniyor.

2025'e yönelik diğer söylentiler, yenilenmiş bir Apple TV modeli ile birlikte Mac Pro ve Mac Studio için uzun zamandır beklenen yeni modeller hakkında sızıntı bilgiler içeriyor. Profesyonel düzeydeki Mac'ler, beklenen M4 Pro, M4 Max ve olası bir M4 Ultra modeline olanak tanıyan güncellenmiş özelliklere sahip olacak.