18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.06.2024 20:31 | Son Güncelleme: 12.06.2024 20:39

Apple iPhone'larını eski bir adaptörle şarj edenleri uyaracak

Apple, düşük hızdaki şarj adaptörlerini iPhone'ları için kullananlara iOS 18 ile birlikte yeni bir özellik getiriyor. iOS 18 beta sürümünü indiren geliştiriciler bu özelliği test etmeye başlarken, kullanıcıların şarj adaptörü noktasında bilgilendirilmesi amaçlanıyor
Apple iPhone'larını eski bir adaptörle şarj edenleri uyaracak

Apple, iOS 18'de Ayarlar altındaki Pil bölümünü güncelleyerek iPhone'unuzu "yavaş" bir şarj cihazıyla şarj edip etmediğinizi bilmenizi sağlayan bir özellik ekledi.

Yavaş çalışan adaptörlerin kullanıldığı durumlar, Pil ayarlarının son 24 saat veya son 10 gün içindeki pil kullanımını ve şarjını gösteren kısmında turuncu bir çubukla gösteriliyor.

Örneğin 5W kablosuz şarj cihazı ile iPhone'u şarj ettikten sonra yavaş şarj bildirimini görebilmek mümkün. Ancak tam olarak neyin "yavaş" olarak kabul edildiği belli değil, yani şarj adaptörünün hangi hız sınırının altında kalması halinde bu uyarının çıktığı belirsiz. Ancak bu tanımlama, yavaş şarj hızları gören ve nedeninden emin olmayanlar için yararlı.

Birçok kablosuz şarj cihazı MagSafe olduğunu iddia etse de Qi hızları veya daha düşük hızlarla sınırlı olduğundan bu özellik iPhone kullanıcılarının cihazlarının neden optimum hızda şarj olmadığını anlamalarına yardımcı olabilir.

iOS 18 Eylül ayında yayınlandığında geniş kitleler bu özelliği kullanabilecek.