05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.11.2023 21:35 | Son Güncelleme: 12.11.2023 21:45

Apple karbon ayak izlerini temizlerken iPhone fiyatlarını artıracak mı?

Teknoloji devi Apple, çevresel hedeflerine ulaşma ve karbon ayak izlerinden arınma notkasında artan maliyetleri karşılamak için ürün fiyatlarını artırmayacağını duyurdu
Apple karbon ayak izlerini temizlerken iPhone fiyatlarını artıracak mı?

Apple 2030 yılına kadar tamamen karbon nötr olma hedefine yaklaşırken, şirket kafa karıştıran bir sorunun yanıtını da veriyor. Karbon ayak izlerini silmeye çalışan teknoloji devi, bunun için ek maliyetlere katlanmak durumunda kalıyor, ancak Apple bu ek maliyetleri müşterilerine yansıtmayacağını belirtiyor.

Bu hafta Reuters NEXT konferansında konuşan Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, Apple'ın karbon azaltma girişimlerinin maliyetlerini karşılamak için fiyatları artırmadığını söyledi. Diğer bir deyişle Apple müşterileri, şirketin çevre odaklı çabalarıyla ilişkili herhangi bir ek fiyat artışı görmeyecek. Jackson, "Yaptığımız işle ilgilenmek için müşteriye yansıtacağımız ek ücret söz konusu değil" dedi.

Jackson ayrıca Apple'ın nadir toprak elementleri ve diğer malzemelerin geri dönüşümü konusundaki girişimlerini ve küçük şirketlerle yaptığı çalışmaları da anlattı. Jackson "Apple'ın yatırım yapabileceği ve daha sonra ölçeklendirmeye ve (diğer) işletmeleri de beraberinde getirmeye yardımcı olabileceği bir yer burası" dedi.

Apple'ın ilk karbon nötr ürünü

Apple Watch Series 9, Apple'ın "ilk karbon nötr ürünü" olarak Eylül ayında piyasaya sürüldü. Apple Watch SE 2 ve Apple Watch Ultra 2 de artık karbon nötr. Ancak şirket bunun yalnızca Apple Watch'un "belirli kasa ve kordon kombinasyonları" için geçerli olduğunu belirtiyor.