08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2024 22:18 | Son Güncelleme: 05.06.2024 22:28

Apple Vision Pro satışları ABD'de zayıf kaldı, tüm dünyada satışa çıkabilir

Apple'a yakın kaynaklardan biri olan ve Apple ürünlerinin tanıtılmasından önce yaptığı sızıntılarla tanınan analist Ming-Chi Kuo, Apple Vision Pro'nun ABD'de satışlarının zayıf kalması nedeniyle dünya genelinde satışa sunulabileceğini açıkladı
Apple Vision Pro satışları ABD'de zayıf kaldı, tüm dünyada satışa çıkabilir

Şubat 2024'te Kuo, Apple Vision Pro için nakliye sürelerinin ilk birkaç günden bu yana önemli ölçüde kısaldığını belirtti. Bunun, talebin düşük olmasından kaynaklandığı sonucuna vardı. X'te paylaşım yapan Kuo, 10 Haziran'da gerçekleştirilecek WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) sonrası Vision Pro'nun global satışlarına başlanabileceğine dikkat çekti.

Ming-Chi Kuo, hem genel talebin düşük olmaya devam ettiğini hem de ilk erken benimseme talebinin beklenenden daha yüksek olduğunu savunuyor. Blog yazısının tamamında, bu erken talebin, bileşen tedarikçilerinin üretimi yıl için 500 bin ila 600 bin birimden 700 bin ila 800 bin birime çıkardığı anlamına geldiğini söylüyor.

İade oranı oldukça düşük

Kuo, genellikle belirttiğinden daha açık bir şekilde, üretimdeki bu artışın sevkiyat sürelerini azaltmak için olduğunu kaydediyor. Kuo ayrıca düşük iade oranına işaret ederek, alıcıların yalnızca yüzde 1'inin Vision Pro'yu iade ettiğine dair önceki bir raporu destekliyor. Kuo, bu kişilerin beşte birinin ürünü kurmayı bilmedikleri için iade ettiklerini söylüyor.

Kuo ayrıca Apple'ın gelecekteki Apple Vision Pro sürümlerine yol haritası olması için kullanıcı geri bildirimlerini topladığını da belirtiyor.

Vision Pro 2 en erken 2025 sonunda

Kuo daha önce ikinci jenerasyon Apple Vision Pro'nun 2025'in dördüncü çeyreğinde veya 2026'nın birinci çeyreğinde seri üretime geçeceğini söylemişti. Bununla birlikte Kuo, bu sürümün üretimi iyileştirmekle ilgili olduğunu ve yeni özelliklere sahip bir ürünün 2027'ye kadar piyasaya sürülmeyebileceğini dile getiriyor.

Apple'ın WWDC 2024 sırasında visionOS için bir güncelleme yayınlaması bekleniyor. Açılış konuşması 10 Haziran'da canlı olarak yayınlanacak.