05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2023 22:30 | Son Güncelleme: 20.12.2023 22:38

Apple Watch'lar değişiyor: Tüm eski kordonlar çöp olabilir

Apple Watch 9 Serisi'nin ardından Apple Watch X geliyor, ancak bu model büyük bir farkla çıkabilir. Apple'a yakın kaynaklardan biri olan Kosutami, Apple Watch X ile birlikte kayışların saatlere bağlanma şeklinin kökten değişeceğine ve eski kayışların kullanılamaz hale geleceğine dikkat çekti
Apple Watch'lar değişiyor: Tüm eski kordonlar çöp olabilir

2024'te piyasaya sürülecek olan Apple Watch'ların (Apple Watch X), cihazın onuncu yıldönümüne özel farklı bir tasarıma sahip olacağı daha önce de iddia edilmişti. Özellikle, Apple Watch Series 10 ya da belki Series X'in kordonların bağlanma şeklini değiştireceği öne sürülmüştü.

Apple ile ilgili yeni bir sızıntı paylaşan Kosutami, yeni model ile birlikte büyük bir değişikliğin geleceğinden emin olduğunu söyledi. Kosutami, yeni Apple Watch'ların kordon bağlantı noktalarının tasarımının değişeceğini dile getirirken, eski kayışların yeni saatlerde kullanılamayacağını kaydetti.

Bu değişikliğin yeni nesil Apple Watch X için de geçerli olacağı iddiası, Apple Watch Ultra 3'te de benzer bir durumun yaşanabileceğini akıllara getirdi. Apple'ın böylesine önemli bir yeniden tasarımı Series 10'a uygulayıp Ultra'ya uygulamaması pek olası görünmüyor.

Bununla birlikte Apple'a yakın kaynaklardan sızan bilgilerden derlenen son raporlar, 2024 yılında yeni bir Apple Watch Ultra modelinin gelmeyeceğini iddia ediyor.

Apple'ın kordonların Apple Watch'a bağlanma şeklini değiştireceğine ilişkin önceki söylentilerde yeni sistemin manyetik olacağı iddia edilmişti.