26 Haziran 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.05.2024 19:55 | Son Güncelleme: 25.05.2024 20:08

Apple yenilenmiş iPhone 14 modellerinin satışına başladı

Apple, yenilenmiş iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max cihazlarını online mağazasına ekleyerek bir önceki nesil iPhone'ları 2022'deki lansmanlarından bu yana ilk kez indirimli olarak satışa sundu
Apple yenilenmiş iPhone 14 modellerinin satışına başladı

Macrumors'un haberine göre iPhone 14 619 dolardan, iPhone 14 Pro 759 dolardan ve iPhone 14 Pro Max 849 dolardan başlayan fiyatlarla ABD'de satışa sunuluyor. Apple'ın şu anda mevcut herhangi bir iPhone 14 Plus cihazı ise yok.

Apple ilk olarak Eylül 2022'de iPhone 14 modellerini piyasaya sürdü ve o zamandan beri iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'i üretmiyor. Bu cihazların yerini iPhone 15 Pro modelleri aldı. Apple hala iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'ı sırasıyla 699 ve 799 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor.

Satın alınabilecek çeşitli iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max konfigürasyonları ve renkleri mevcut. iPhone 14 modelleri 256 GB'a kadar depolama alanıyla sunulurken, iPhone 14 Pro modelleri 1 TB'a kadar depolama alanıyla raflardaki yerini aldı ve daha yüksek kapasiteli modeller için daha fazla indirim mevcut.

Apple'ın tüm yenilenmiş iPhone'ları kilitsiz olarak satılıyor ve herhangi bir operatörle kullanılabiliyor. Apple, yenilenmiş iPhone modellerini yeni piller, dış kabuklar ve yeni bir USB-C - Lightning kablosu ile donatırken bu nedenle temelde kutusundaki yeni iPhone'larla aynı denilebilir.

Apple, yenilenmiş iPhone modellerinde de yeni cihazlar için sunduğu bir yıllık garantinin aynısını sunuyor ve genişletilmiş AppleCare+ kapsamı satın alma seçeneği de mevcut.

Yenilenmiş iPhone nedir?

Yenilenmiş iPhone’lar, kullanılmış olan cihazların Apple veya yetkili servisler tarafından tamir edilerek, yeni ve orijinal parçalarla donatılarak tekrar piyasaya sürülen cihazları tanımlıyor. Bu işlem, genellikle kalite kontrol testlerini başarıyla geçmiş ürünleri kapsıyor. Ancak ülkemizde bu yenileme işini cihaz üreticileri değil, bağımsız şirketler yapıyor.

Avantajları

Yenilenmiş telefonlar genellikle yeni iPhone’lara göre daha uygun fiyatlı olur. Bu cihazlar, atık üretimini azaltarak çevreye olan etkiyi minimize ediyor. Geri dönüştürülen elektronik cihazlar, doğal kaynakların korunmasına da yardımcı oluyor, yani yenilenmiş telefon aldığınızda aslında bir bakıma elektronik atık miktarını azaltmış ve çevreyi de korumuş oluyorsunuz.

Yenilenmiş iPhone’lar, sıkı test ve kontrollerden geçiyor ve genellikle orijinal kutusunda, yeni batarya ve aksesuarlarla birlikte geliyor. Ayrıca, yenilenmiş cihazlarda garanti ve destek hizmetlerinden faydalanılabiliyor.

Dezavantajları

Yenilenmiş telefon almanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da mevcut. Bu cihazları alırken en büyük tartışma konusu, değişen parçaların orijinal olup olmadığı konusu. Ancak yenilenmiş cihaz almanın daha başka dezavantajları da var.

Yenilenmiş iPhone’lar genellikle eski veya bir önceki nesil modeller olabilir. Bu da en yeni teknoloji ve özelliklerden yoksun olabilecekleri anlamına geliyor. 

Renk, depolama ve model seçeneklerinde sınırlılıklar olabiliyor. Bazı aksesuarlar da paket içeriğinde yer almayabilir.