29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2023 20:31 | Son Güncelleme: 29.05.2023 20:43

Apple'dan ücretsiz iCloud servisini kapatma kararı

Apple, ilk olarak iCloud ile kullanıma sunulan ücretsiz 'Fotoğraf Yayınım' özelliğini kapatma kararı aldı
Apple'dan ücretsiz iCloud servisini kapatma kararı

Apple yaz aylarında ücretsiz olan bir iCloud özelliğinin fişini çekmeye hazırlanıyor. Fotoğraf Yayınım ilk olarak 2011 yılında iCloud ile birlikte iPhone, iPad, Apple TV ve Mac arasında fotoğrafları eşzamanlamak için ücretsiz bir yöntem olarak kullanıma sunuldu. Ücretli saklama alanı gerektirse de, çok daha güçlü iCloud Fotoğraf Arşivi özelliği aktif hale geldiğinde Fotoğraf Yayınım'ı arka planda bıraktı.

Örneğin Fotoğraf Yayınım, medyayı "akışınızdan" Film Rulonuza veya Kitaplığınıza aktif olarak kaydetmenizi gerektiriyordu. Fotoğraflar, iCloud'da yer almadan önce Fotoğraf Yayınım'da yalnızca kısa bir süre için mevcuttu.

En önemlisi, Fotoğraf Yayınım yüksek kaliteli fotoğrafları tam çözünürlüklerinde senkronize etmiyordu. Fotoğraf kitaplığınızın çözünürlüğünü düşüren bir senkronizasyon sistemi nihai çözüm olamazdı.

iCloud Fotoğraf Arşivi ise uzun zamandır modern bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Tam çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar hiçbir giriş gerektirmeden cihazlar arasında senkronize ediliyor. Tek sınırlama abonelik planınızda ne kadar iCloud saklama alanı olduğu.

Yine de Fotoğraf Yayınım, iCloud Fotoğrafları'nı kullanmayan iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları için var olan bir özellik olarak kaldı. iCloud Fotoğrafları'nı açmak, daha düşük seviyedeki Fotoğraf Yayınım özelliğini tamamen gizleyebilir.

Apple, 2011'den bu yana 5 GB'lık ücretsiz iCloud saklama alanını korurken, 26 Temmuz'dan itibaren artık hiçbir fotoğrafı ücretsiz olarak eşzamanlamayacak. İşte o zaman Fotoğraf Yayınım çevrimdışı olacak. Fotoğraf Yayınım fotoğrafları 30 gün boyunca sakladığı için, Apple 26 Haziran'da Fotoğraf Yayınım'a fotoğraf yüklemeyi durduracak.

Apple, Fotoğraf Yayınım'dan fotoğrafların nasıl kaydedileceğini merak edenlere şu adımları takip etmesini istiyor:

  • iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda Fotoğraflar'ı açın ve Albümler'e dokunun.
  • Fotoğraf Yayınım > Seç öğesine dokunun.
  • Kaydetmek istediğiniz fotoğraflara dokunun, ardından Paylaş düğmesine > Görüntüyü Kaydet'e dokunun.

Mac'inizde ise;

  • Fotoğraflar uygulamasını açın, ardından Fotoğraf Akışım albümünü açın.
  • Kaydetmek istediğiniz ve şu anda fotoğraf kitaplığınızda bulunmayan fotoğrafları seçin.
  • Bunları Fotoğraf Yayınım albümünden Kitaplığınıza sürükleyin.