08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.10.2023 21:37 | Son Güncelleme: 03.10.2023 21:51

Araçlardaki şarj cihazının iPhone 15'i bozduğu ortaya çıktı

Apple'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de satışa sunulan yeni iPhone modellerinin bazı araçlarda bulunan kablosuz şarj cihazlarından zarar gördüğü ve NFC çipinin yandığı ortaya çıktı
Araçlardaki şarj cihazının iPhone 15'i bozduğu ortaya çıktı

MacRumors'a kullanıcılardan gelen yorumlara göre, geçtiğimiz hafta bazı BMW sahipleri iPhone 15'lerinin NFC çipinin cihazı araçlarının kablosuz şarj pediyle şarj ettikten sonra artık çalışmadığından şikayet etti. Etkilenen müşteriler iPhone'un beyaz ekranlı bir veri kurtarma moduna geçtiğini ve cihaz yeniden başlatıldıktan sonra NFC çipinin artık işlevsel olmadığını söylüyor.

Bir iPhone'da NFC çipi Apple Pay ve dijital araba anahtarları gibi özellikleri destekliyor. Etkilenen kullanıcılar Wallet uygulamasında "Apple Pay Ayarlanamadı" şeklinde hata mesajı alıyor ve sorunu çözmenin bir yolu şimdilik yok.

Açılımı Near Field Communication olan NFC özelliği, yakın alan iletişimi anlamına geliyor. Teknolojik cihazların yakın mesafeden paylaşım yapmasına imkan tanıyan NFC, yeni nesil akıllı telefonların neredeyse tamamında yer alıyor. NFC, cep telefonlarını diğer cihazlara bağlayarak aktarım gerçekleştiriyor. Radyo Frekansı Tanımlama olarak bilinen RFID teknolojisinin gelişmiş hali olarak tanımlanabiliyor.

Bazı müşteriler, Apple'ın NFC çipinin arızalandığını onayladıktan sonra iPhone'larını değiştirdiğini, ancak değiştirilen iPhone'un da aynı soruna karşı savunmasız olduğunu, bu nedenle şu anda kalıcı bir çözüm olmadığını söylüyor.

Şu ana kadar şikayetler iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarından gelmiş olsa da, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın da benzer bir durumdan etkilenmiş olması mümkün. Bu nedenle herhangi bir iPhone 15 modelini kullananların bu sorun çözülene kadar araçlardaki kablosuz şarj cihazlarını kullanırken dikkat etmelerinde yarar var.

Sorunun spesifik nedeninin ne olduğu, kaç müşterinin etkilendiği ve hangi BMW modellerinin bu soruna yol açtığı belli değil.