05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 13:06 | Son Güncelleme: 03.07.2023 13:17

Avustralya'lı şirket Twitter'a dava açtı: Dört ülkede ödeme yapmıyor

Avustralya merkezli Facilitate şirketi Londra, Dublin, Sidney ve Singapur'da Twitter'a dava açtı. Şirketin iddiasına göre sosyal medya devi, ofis hizmetlerine dair ödeme yapmıyor. Facilitate 666 bin dolar ücret talep ediyor
Avustralya'lı şirket Twitter'a dava açtı: Dört ülkede ödeme yapmıyor

Twitter, Londra, Dublin, Sidney ve Singapur'daki ofislerinin hizmet bedellerini ödememekle suçlanmasının ardından yeni bir davayla karşı karşıya. Sidney merkezli altyapı şirketi Facilitate, Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığı geçen yılın Ekim ayına kadar uzanan borçlu ödemeler iddiasıyla üç işletme genelinde 1 milyon yaklaşık 666 bin dolar  toplu ödeme talep ediyor.

The Guardian tarafından elde edilen dava belgelerine göre Facilitate, Londra ve Dublin'de sensör kurulumu ve Singapur'da ofis donanımı sağlarken Avustralya'da Twitter'ın Sydney ofisini hizmet dışı bıraktı.  Şirket sırasıyla 203 bin 115 Sterlin, 546 bin 596 Singapur doları ve 61 bin 318 Avustralya doları  alacaklı olduğunu iddia ediyor.

Haziran ayı sonunda ABD Kuzey Kaliforniya bölge mahkemesinde açılan dava ilk olarak NCA Newswire tarafından rapor edildi. Firma, Musk'ın Twitter'ı devralmasının ardından sosyal medya şirketinin faturalara itiraz etmediğini ancak bunları ödemediğini söylüyor. Facilitate tazminat ve masrafları talep ediyor. Twitter henüz bir savunma yapmadı.

"Dava açan tek şirket değiliz"

Facilitate, mahkeme dosyalarında Musk'ın görevi devralmasından bu yana Twitter'a dava açan tek şirketin kendisi olmadığını belirtiyor. Firma, Musk'ın moderasyon kararlarının ve aşırı sağcı ve neo-Nazi hesapların yasaklanmasının reklamverenleri uzaklaştırdığını ve şirket için mali bir krize neden olduğunu söyledi. Firma, "Twitter, borçlu olduğu neredeyse herkesi dava etmeye zorlamaya kadar varan aşırı sıkı bir kampanyayla karşılık verdi. Twitter bazı ofislerinin kirasını ödemeyi durdurdu ve hizmetlerini hala kullandığı bazı satıcılara ödeme yapmayı kesti. Twitter ayrıca birçok sözleşmeyi iptal etti ve borçlu olduğu kişilere ödeme yapmayı durdurdu" ifadelerini kullandı. Twitter daha önce de dünya çapındaki ofislerinin kirasını ödemediği iddiasıyla davalarla karşı karşıya kalmıştı.