08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2024 22:16 | Son Güncelleme: 25.06.2024 23:48

Çin'de en çok satan telefon markası hangisi: Huawei, Honor, vivo, Apple, Xiaomi?

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, 20 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasına denk gelen alışveriş festivalinden zaferle çıkan marka oldu. Bu tarih aralığında en çok satan marka olan Huawei, geçen yıla göre satışlarını yüzde 42 oranında artırdı. Apple ise büyük indirimleriyle dikkat çekti
Çin'de en çok satan telefon markası hangisi: Huawei, Honor, vivo, Apple, Xiaomi?

Counterpoint Research Salı günü yaptığı açıklamada, Çinli telefon üreticisi Huawei'nin 618 alışveriş festivaline denk gelen 20 Mayıs-16 Haziran döneminde Çin'deki akıllı telefon satışlarında lider olduğunu ve bir yıl öncesine göre yüzde 42,4 daha fazla satış yaptığını söyledi.

Teknoloji, medya ve telekom endüstrisini kapsayan araştırma firması, Huawei'nin satışlarının yeni 5G ürünlerine olan talebin devam etmesinden kaynaklandığını söyledi.

İşte Çin'in en çok satan markaları

Huawei, akıllı telefon satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 42,4'lük bir artışla en büyük kazanan oldu. Bunun başlıca nedeni yeni 5G ürünlerine yönelik talebin devam etmesiydi. Küçük indirimler sunulmasına karşın Huawei'nin Mate 60 serisi ve Pura 70 serisi gibi ürünleri yüksek talep gördü.

vivo, yıllık yüzde 12,6'nın üzerinde bir artışla ikinci en iyi performansı gösteren şirket oldu. Üst düzey X100s serisini, uygun fiyatlı Y200 serisini ve orta sınıf iQOO Neo 9s Pro'yu etkinlikten önce ve orta sınıf S19 serisini etkinlik sırasında piyasaya sürdü. Bu da dönem boyunca satışların artmasına yardımcı oldu.

Xiaomi'nin satışları, özellikle dönem boyunca sunulan 139 dolara varan indirimler ve orta-üst seviye telefonlarının artan satışları nedeniyle yıllık bazda yaklaşık yüzde 12,6 oranında arttı. Xiaomi modelleri arasında Redmi K70 bu dönemde en çok satan ürün oldu.

Honor'un satışları bir önceki yıla göre yüzde 4,3 artış gösterdi. Yüksek fiyat indirimlerinin yanı sıra, Honor bu süreçte orta seviye Honor 200 serisini piyasaya sürdü. Honor X50 gibi popüler ve uygun fiyatlı ürünler de bu büyümeye önemli ölçüde katkıda bulundu.

Apple'ın satışları, 2023'e kıyasla daha güçlü promosyonlar ve ekstra bir haftalık satış fiyatlarından yararlanarak yıllık bazda yüzde 2,7 arttı. Marka, özellikle premium segmentte Huawei'nin güçlü rekabeti göz önüne alındığında, tüketicileri ikna etmek için dönem boyunca yaklaşık 326 dolara kadar ulaşan şimdiye kadarki en büyük indirimleri sundu.