04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2024 21:27 | Son Güncelleme: 26.02.2024 21:38

Çin'de satışları eriyen Apple formülü buldu: Yapay zeka destekli iOS 18 ile her şey değişebilir

Teknoloji devi Apple bir süredir Çin'de satış hacminde daralma yaşıyor ve bu tabloyu kendi lehine çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. DigiTimes'ın haberine göre yapay zeka özellikleriyle donatılması beklenen iOS 18, Apple'ı Çin'de yeniden güçlendirebilir
Çin'de satışları eriyen Apple formülü buldu: Yapay zeka destekli iOS 18 ile her şey değişebilir

DigiTimes, Çin pazarının üst düzey cihazlara yönelmesine rağmen, iPhone satışlarının 2024'ün başından bu yana bölgede üretken yapay zeka özellikleri ve katlanabilir ekranlar sunan rakip markalara karşı zorlandığını kaydetti.

Apple Aralık ayını kayıpla kapattı

Aralık 2023'te Apple'ın Çin'deki gelirlerinde yüzde 13'lük bir düşüş yaşandığı bildirilirken, ayrıca sevkiyatlara göre ülkedeki en iyi akıllı telefon markası olarak geçen ayların ardından son haftalarda yüzde 40'a varan daha ciddi düşüşler yaşandığına gösteren raporlar da var. Görünüşe göre Çinli tüketiciler Apple'ın yapay zeka özelliklerinin azlığını öncü marka imajıyla çelişkili görüyor.

iOS 18'in bir dizi yeni yapay zeka özelliği içermesi beklenirken, Apple'ın tüketici beklentilerini karşılamak ve yapay zeka alanında araştırma ve geliştirmeye büyük yatırım yapan Huawei gibi markalarla rekabet edebilmek için bu alanda vites yükselteceği düşünülüyor.

Haziran ayında Apple beklenen duyuruyu yapabilir

Apple CEO'su Tim Cook bu yılın başlarında şirketin üretken yapay zeka üzerinde çalıştığını ve ayrıntıları "bu yılın ilerleyen dönemlerinde" paylaşacağını söylemişti. Apple'ın Haziran ayındaki yıllık geliştiriciler konferansı WWDC'de iOS 18'in ön gösterimini yapması ve güncellemenin Eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

Bazı yeni yapay zeka özelliklerinin yılın ilerleyen dönemlerinde iPhone 16 modellerine özel olabileceği ve serinin "önemli ölçüde" yükseltilmiş bir Neural Engine'a sahip olacağı söyleniyor.