29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2023 11:01 | Son Güncelleme: 12.04.2023 11:07

Çinli Alibaba'dan ChatGPT'ye rakip

Çin’in teknoloji devi Alibaba, yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin benzerini piyasaya sürecek. Tongyi Qianwen adlı robot, toplantılarda not tutacak, e-mail yazacak ve iş teklifi hazırlayacak.
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma

Çinli teknoloji devi Alibaba, son aylarda revaçta olan yapay zeka botu ChatGPT'ye rakip geliştirdi. Şirketin bulut bilgi işlem biriminden yapılan açıklamada, Tongyi Qianwen adı verilen botun yakın gelecekte Alibaba'nın sistemlerine entegre edileceği belirtildi. Çince’nin yanı sıra İngilizce de çalışabilen Tongyi Qianwen’in başlangıçta Alibaba’nın işyeri mesajlaşma uygulaması DingTalk’a eklenecek.

Bununla birlikte şirket, Tongyi Qianwen'in toplantılardaki konuşmaları yazılı notlara çevirme, e-posta yazma ve iş teklifleri hazırlama gibi bir dizi işlevi olacağını kaydetti.

Piyasaya çıkış tarihi bilinmiyor

Alibaba’nın başkanı ve CEO’su Daniel Zhang, Tongyi Qianwen için “Üretken yapay zekâ ve bulut bilgi işlemin yönlendirdiği teknolojik bir dönüm noktasındayız” dedi. Kelime anlamı “Bin soru sorarak cevap aramak” olan Tongyi Qianwen’in piyasaya çıkarılacağı tarih ise açıklanmadı.