28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2022 20:37 | Son Güncelleme: 20.12.2022 20:45

Elon Musk, Twitter için yeni bir CEO arıyor

Pazar günü Twitter'da, sosyal medya platformunun CEO'luğu için istifa anketi düzenleyen Elon Musk, anket sonuçlarına dair hala sessizliğini koruyor. Ancak yakın kaynaklar Musk'ın CEO arayışını hızlandırdığını söyledi
Elon Musk, Twitter için yeni bir CEO arıyor

Amerika’nın en zengin insanı Elon Musk, Twitter CEO’su olarak yerini kimin alacağına dair arayışlarını hızlandırdı. CNBC’den David Faber’in haberine göre yakın kaynaklar Musk’ın kimlerin CEO adayı olabileceğine dair aktif bir arayış içinde olduğunu söyledi. 

Sosyal medya platformunda sürekli yaptığı değişikliklerle gündeme gelen milyarder, pazar gecesi Twitter’da CEO görevini bırakıp bırakmamasına dair bir anket başlattı. Ankette oy kullanan 18 milyon kullanıcının yüzde 57’si Musk’ın istifa etmesini istedi. 

İsimler gizli tutuluyor

Tesla CEO’su anketin sonucuna göre hareket edeceğini söylemesine rağmen sonuçlar karşısında sessiz kaldı. Ancak Faber’a göre Musk’ın arayışını hızlandırmasının anketle bir alakası yok. Faber, bir televizyon programında birçok farklı ismin değerlendirildiğini duyduğunu söyledi ancak kimler olduğunu söylemeyi reddetti. 

160,6 milyar dolarlık servetini önde gelen elektrikli araç devi Tesla ile havacılık ve uzay şirketi SpaceX ile inşa eden Musk, geçen ay bir mahkemede Twitter' için zamanla yeni bir  patron bulacağını söyledi. Musk, şirketin 44 milyar dolarlık satın alımının tamamlanmasının ardından 27 Ekim'de Twitter CEO'su olarak görevi devraldı. 

Reklamcılar, Tesla yatırımcıları ve diğer eleştirmenler Twitter'ın öngörülemezliğine ve saptırmalarına kilitlenirken, Twitter'daki iki aylık yönetimi, birçok tartışmaya neden oldu. Musk’ın dikkatini de otomobil şirketinden uzaklaştırdı. Tesla hisseleri, Musk’ın yakında tekrar şirkete odaklanacağına dair çıkan haberlere rağmen bugün yüzde 4,7 düşerek 143 dolara geriledi.