04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.11.2023 00:52 | Son Güncelleme: 02.11.2023 01:01

Google sesli asistanı üzerinde çalışanları işten çıkarıyor

Teknoloji devi Google, sesli asistanı üzerinde çalışan ekibin işine son verdi
Google sesli asistanı üzerinde çalışanları işten çıkarıyor

Business Insider'ın haberine göre, Google Asistan üzerinde çalışan birkaç çalışan Pazartesi günü rollerinin ortadan kaldırıldığı konusunda bilgilendirildi. Etkilenen toplam çalışan sayısı öğrenilemedi, ancak şirket içi belgede 20 kadar bireysel katılımcının işten çıkarıldığı iddia edildi. Etkilenen çalışanların veri bilimcileri olduğu belirtildi.

Belgede ayrıca, etkilenen çalışanlardan bazılarının geçtiğimiz Cuma günü Bard ekibinden Asistan ekibine transfer edildiği ve sadece birkaç saat sonra rolleriyle ilgili bir toplantıya davet edildikleri kaydedildi. Bu belge çalışanlar tarafından derleniyor ve işten çıkarmalarla ilgili olarak şirket içinde ve dışında yayınlanan bilgileri bir araya getiriyor.

Belgede, "Etkilenenlerden biri doğum izninde, diğeri ise kanser hastası" ifadelerine yer verildi. Etkilenen çalışanların şirket içinde yeni bir rol bulmak için 60 günleri var, aksi takdirde ayrılmak zorunda kalacaklar.

Google'dan 'revizyon' açıklaması

Bir Google sözcüsü Insider'a yaptığı açıklamada, "Ekip yapılarımızı en yüksek önceliklerimiz etrafında optimize etmek için, ekibimizi stratejik iş hedeflerimizi en iyi şekilde destekleyecek şekilde yeniden düzenledik" dedi.

Google daha önce Asistan'ı üretken yapay zeka ile desteklenen özelliklerle elden geçirme planlarını duyurmuştu. Ağustos ayında şirket, yenilenen odaklanmanın bir parçası olarak az sayıda rolü ortadan kaldıracağını söyledi. Bu son kesintilerin o duyuruyla ilgili olup olmadığı belli değil.

Google yıla 12 bin çalışanını işten çıkararak başladı ve o zamandan beri Google News ve sağlık bölümü Verily gibi alanlarda şirket genelinde daha küçük stratejik kesintiler yapıyor.